Een bruiloft met Marokkaans tintje? Dit zet je op het menu!

Bij het organiseren van het eten voor een bruiloft komt heel wat kijken. Je zult niet alleen verrassende gerechten moeten uitzoeken, maar een echte voorwaarde is vooral ook het rekening houden met gasten die allergieën hebben, vegetarisch of veganistisch zijn, suikervrij leven, zoutarm moeten eten, of die alleen hallal eten. Je doet er daarom verstandig aan deze wensen van tevoren in kaart te brengen, om niet onnodig veel voeding van het een of van het ander te bereiden.

In kaart brengen van voedingswensen van je gasten

Het is natuurlijk geen doen om iedereen mondeling na te vragen waar je specifiek rekening mee moet houden. Om het in kaart te brengen stuur je iedereen een e-mail met een vragenlijst. Laat mensen antwoorden met ja/ of nee. Zoals: vegetarisch: ja – nee. En zo werk je de lijst af en heb je duidelijk in beeld wat men wel of niet mag.

Halal voeding

Het is natuurlijk te verwachten dat wanneer je een bruiloft organiseert met een veel moslim gasten, er halal voeding geserveerd moet worden. In principe staat halal ervoor dat dierlijke ingrediënten afkomstig zijn van dieren die ritueel geslacht zijn en geen dierlijke ingrediënten bevatten van varkens bijvoorbeeld. Een alom bekend gegeven.

Ontvang je veel gasten met een moslimachtergrond, dan is het handig om gewoon alle voeding halal te laten zijn; voor mensen met een Hollandse achtergrond maakt het immers niet uit of de voeding halal is of niet, die eten beiden. Laat de hele groep halal eten dus. Met halal gerechten kun je ook alle kanten op, want buiten varkensvlees, kun je ieder gerecht klaarmaken. Het is natuurlijk wel leuk en toepasselijk wellicht om ook gerechten uit het Midden-Oosten op tafel te zetten. Zo is de Marokkaanse parelcouscous salade een échte hit!

Parelcouscous salade, hét gerecht van dit moment

Bij het zien van een parelcouscous salade krijg je direct trek! Het is eigenlijk een soort mezze. En wat is mezze vraag jij je nu misschien af. Mezze is een verzameling van allerlei soorten kleine hapjes en rauwkost die niet door elkaar zijn gemengd, maar gegroepeerd liggen. Net als een poké bowl, hoewel de poké bol in een bakje wordt gegeten en de parelcouscous salade gewoon op een ruime schaal wordt gepresenteerd.

Hoe maak je een parelcouscous salade?

Het hoofdbestanddeel van deze salade bestaat uit parelcouscous. Dit is een stevige couscous, rond als een parel en dus groter dan wat we van couscous gewend zijn. Daarnaast zijn rode bieten, in blokjes gesneden, cherry tomaten, rode ui en feta kaas, met daarover gestrooid verse dille, de bestanddelen van deze salade. Je bereidt de couscous zoals op de verpakking staat en voegt hier naar eigen inzicht de ingrediënten aan toe. Niet mengen, maar wel enigszins over elkaar heen strooien mag. Je rond het af met 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap.

Dit gerecht is niet alleen halal, maar ook geschikt voor vegetariërs. Het is lekker voedzaam dankzij de couscous en de feta kaas.