Hoe kies je het juiste overhemd voor jouw trouwpak?

Alle ogen zijn op jou gericht tijdens je trouwdag. Daarom wil je er natuurlijk op je beste uitzien. De meeste mannen dragen een overhemd op hun trouwdag. Ze weten echter vaak niet dat hier veel verschil in kan zitten. Niet alleen op het gebied van kleur, maar ook als je denkt aan materiaal en kwaliteit. Neem maar eens een kijkje bij het aanbod van OverhemdenOnline. Dan merk je al snel dat er ongelooflijk veel keus is. Simpelweg voor een wit overhemd kiezen is er niet bij. Ook daarin is er namelijk enorm veel keus. Maar hoe maak je dan de juiste beslissing? Hoe kies je het juiste overhemd voor jouw trouwpak?

De juiste kleur

Allereerst is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Zelfs in wit zijn er ongelooflijk veel verschillende subtiele kleurverschillen. Het is belangrijk dat de kleur niet alleen perfect aansluit op je trouwpak en huidskleur, maar ook op de jurk van de bruid. De meeste mannen weten echter niet precies hoe hun bruid er uit komt te zien. Als je dit als verrassing wilt houden en er toch zeker van wilt zijn dat je overhemd hier straks bij past, kun je bijvoorbeeld vragen of zij een stukje stof kan delen. Zo weet je wel welke kleur ze draagt en kan hier de juiste match bij gevonden worden.

Kies voor kwaliteit

Als het goed is trouw je maar één keer. Je mag voor deze dag daarom best wel een beetje uitpakken en voor kwalitatieve stoffen kiezen. Overhemden zijn er in alle soorten en maten en dus ook prijscategorieën. Logischerwijs betaal je voor kwaliteit wel wat meer, maar dit zie je er ook duidelijk aan af. Bovendien gaat het overhemd dan ook langer mee. Je kunt deze uiteraard ook prima voor andere gelegenheden gebruiken. Bijvoorbeeld losjes over een t-shirt voor een casual look of juist gecombineerd met een pantalon voor een formele en zakelijke look. Zo heb je nog langer plezier van je aankoop.


Het is bovenal belangrijk dat je je goed voelt in wat je draagt. Ben je dus niet zeker over de maat of het materiaal dat je nodig hebt? Wees dan niet bang om advies te vragen. Een winkelmedewerker helpt je al snel verder. Shop je online? Ook dan is het meestal mogelijk om advies te vragen aan de klantenservice. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Correcte pasvorm

Geen lichaam is hetzelfde. Daarom worden overhemden in verschillende pasvormen aangeboden. Het is belangrijk dat de correcte pasvorm gebruikt wordt. Deze sluit perfect aan op je lichaam en biedt voldoende comfort. Maar hoe weet je welke pasvorm je nodig hebt?

Dit is voor een groot deel afhankelijk van je lichaamstype, maar is ook soms een kwestie van eigen smaak. Sommige mannen vinden het bijvoorbeeld prettiger als een overhemd strakker om hun lichaam valt, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan een loose fit. Ons advies is om verschillende pasvormen te passen. Zo ontdek je al snel wat jouw voorkeur heeft en waar je je het prettigst in voelt.