Jullie gaan binnenkort trouwen en willen natuurlijk niets liever dan dat de grote dag één fantastische belevenis wordt. Van die ene mooiste dag dromen jullie al tijden en hieraan willen jullie ook na de bruiloft met veel plezier en liefde aan terug blijven denken.
Een erebaan, of …
Maar hoe ga je dat doen? Wie gaat de bruiloft zelf in goede banen leiden? Tot wie kunnen de gasten zich richten met al hun vragen over de grote dag? Wie kan jullie wensen goed vertalen en durft beslissingen te nemen, knopen door te hakken en mensen aan te spreken op afspraken die ze niet nakomen. Het antwoord is een goede ceremoniemeester. Een erebaan!
Organisatie en planning
Denk je. Of toch niet? Want in de praktijk wordt en nogal wat van de ceremoniemeester verwacht. En niet alleen tijdens de huwelijksdag zelf, maar ook in de weken voorafgaande aan de bruiloft. Je hebt de verantwoordelijkheid om zowel de aanloop naar de bruiloft goed te laten verlopen als de huwelijksdag zelf. Een geweldige ervaring als het allemaal goed gaat. Maar loopt het anders dan gepland, dan kun je er toch aardig buikpijn van krijgen.
Wat je moet weten
In de ‘Brides Bible’ geeft weddingplanner Nicole Habes 6 essentiële zaken die je moet weten:
- Bedenk en bespreek van tevoren met het bruidspaar wat zij precies van je verwachten en wat niet;
- Breng in kaart wat wiens verantwoordelijkheid is en hoe je je taken gaat delegeren aan bv de getuigen of familie;
- Maak een draaiboek en zorg dat je dit regelmatig geüpdate naar een betrokken persoon stuurt die over je schouder kan meekijken maar die het onverwacht ook van je kan overnemen;
- Stel het bruidspaar voor het ceremoniemeesterschap te delen met in ieder geval 1 andere person;
- Neem ruim van tevoren contact op met de huwelijkslocatie om het draaiboek goed af te stemmen;
- Last but not least: verdeel je taken zó onder de intimi en familie dat er ook voor jou tijd is om te genieten!
Marion van Zutphen