De beste zomersnack voor op de bruiloft

Wanneer je jullie bruiloft in de zomer viert, moet het eten natuurlijk ook bij het seizoen passen. Het eten dat je uitkiest om te serveren, is een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Qua drankjes is het meestal makkelijker om wat uit te zoeken dan als het gaat om wat je gasten wilt serveren. Je kan met drank voorkeuren gemakkelijk rekening houden met persoonlijke wensen van de genodigden. Daarom geven we een passende suggestie voor een zomerse BBQ recept waar jij en je gasten zeker van gaan genieten.

Geroosterde mini boterbollen met pulled pork en kappertjes

Niks meer zomers dan een barbecue gerecht. Pulled pork is een echt Amerikaans barbecuegerecht. Heerlijk op een boterbol met ijsbergsla voor de echte zomerse smaaksensatie. Voor de liefhebbers kan je er kappertjes overheen doen of aanvullen met knoflooksaus. Daarbij is dit recept eenvoudig om te maken en neemt relatief weinig tijd in om te maken (afhankelijk van de hoeveelheid kookgerei).

De hoeveelheid van deze maaltijd is genoeg voor 40 porties (80 broodjes met pulled pork). Maar wil je het van te voren proberen, of wil je deze snack voor je gezin maken dan kan je de ingrediënten gedeeld door 10 doen en heb je 4 porties. Voor 4 porties ben je net wat meer dan een half uur bezig.

Ingrediënten 40 porties:

  • schaal pulled pork met saus 2 kg
  • goudeerlijk mini-boterbollen 80
  • fijngesneden ijsbergsla 1 kg
  • knoflooksaus 600 ml
  • kappertjes 20 el
  • water 250 ml

Ingrediënten 4 porties:

  • schaal pulled pork met saus 200 g
  • goudeerlijk mini-boterbollen 8
  • fijngesneden ijsbergsla 100 gram (1 zakje)
  • knoflooksaus 4 el
  • kappertjes 2 el
  • water 2 el

Instructies:

  1. Leg het vlees uit de schaal pulled pork met saus en het water in een aluminium schaal en verwarm afgedekt met aluminiumfolie op een matig hete barbecue 10 min. Let erop dat wanneer je het water toegevoegd hebt dit goed verdeeld is. Meng het vlees goed met de sappen voor een heerlijke smaak.
  2. Snijd de broodjes en bak deze op de barbecue op het snijvlak totdat deze (goud)bruin zijn. Zo worden de broodjes lekker knapperig en iets steviger.
  3. Verdeel de gesneden sla over de gebakken broodjes, rond de 12 gram sla per broodje. Schep het vlees (circa 25 g per broodje) met de knoflooksaus bovenop de sla.
  4. Bestrooi met de kappertjes en klap de broodjes dicht, tijd voor jou en je gasten om heerlijk te smullen.