5 unieke bruiloft ideeën

Je bruiloft is een moment in je leven dat onvergetelijk moet zijn. Om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen, is het slim om je bruiloft zo uniek mogelijk te maken. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? In dit artikel vind je wat unieke bruiloft ideeën waar je zelfs decennialang met een goed gevoel op terug zal kunnen blikken.

Geen koets maar een luchtballon

In de eerste plaats is het slim om niet voor een koets, maar een luchtballon voor je bruiloft te kiezen. Via bedrijven als Greetzz is dit bijvoorbeeld mogelijk. Wat is er nou leuker dan al je gasten te verrassen door in plaats van met een koets te arriveren, ineens een luchtballon te zien landen? Zo voelt de bruiloft bijna als een soort Disneyfilm. Ook kun je via een luchtballon samen met de bruid afscheid nemen.

Een buitenreceptie

Ten tweede is het slim om een buitenreceptie als unieke locatie voor de bruiloft te overwegen. In Nederland gaat dit soms lastig doordat het weer onvoorspelbaar is, maar een buitenreceptie geeft een speciaal element mee aan de bruiloft. Hierdoor is vaak ook veel meer ruimte, waardoor het mogelijk is om extra gasten uit te nodigen. Daarnaast helpt de frisse lucht buiten om iedereen in een goede stemming te krijgen, waardoor de bruiloft hoe dan ook onvergetelijk zal zijn!

Interactieve fotohokjes

Interactieve fotohokjes zijn een geweldige manier om je bruiloft nog specialer te maken! Iedere gast die op een bruiloft uitgenodigd is, wil graag deze voor een langere tijd herinneren. Een fotohokje is hiervoor een uitstekend middel. Elk koppel kan bijvoorbeeld in dit hokje foto’s laten maken, waarbij ze zelf hun stijl foto’s kunnen bepalen. Denk dan niet alleen aan foto’s in zwart wit of gekke poses, maar ook aan foto’s waar props aanwezig zijn of waar de bruid of bruidegom in fungeert. Hier zal men jaren later met veel plezier op terugblikken.

Doe-het-zelf cocktails

Tevens is het een leuk idee om een bruiloft te organiseren waarin iedereen doe-het-zelf cocktails maakt. Hierdoor kan iedereen zijn favoriete cocktail maken zoals een aperol Spritz en nooit teleurgesteld worden. Hierbij is het wel slim om een cocktail expert te hebben die mensen kan helpen die nog nooit eerder een bepaalde cocktail hebben gemaakt. Zo wordt de bruiloft ook nog eens leerzaam!

Thema maaltijden

Bij een bruiloft draait het niet alleen om de liefde, maar ook om goed eten! Thema maaltijden kunnen je grootse dag echt naar een hoger niveau tillen. Het is de perfecte manier om je gasten te verrassen en een persoonlijke touch aan je feest toe te voegen. Denk eraan om gerechten te selecteren die niet alleen lekker zijn, maar ook aansluiten bij de smaken en voorkeuren van jullie als stel. En waarom niet een paar van jullie favoriete gerechten uit jullie relatie toevoegen? Zo maak je het extra speciaal!