Maandelijks archief: oktober 2024

Bruilofttrends voor 2024: van decoraties tot fotografie

Heb je samen met je geliefde een trouwdatum gekozen? Dan is het moment gekomen om na te gaan denken over hoe jullie bijzondere dag eruit gaat zien. Natuurlijk moet het een dag zijn die helemaal bij jullie persoonlijkheden past. Voor inspiratie kun je kijken of de trends voor bruiloften daarbij aansluiten.

Een bescheiden, intieme bruiloft

Het liefst laat je iedereen delen in jullie geluk. Dus heb je een lange lijst van mensen die je zou kunnen uitnodigen. Het is echter de trend om je bruiloft intiem te houden. De reden hiervoor is eigenlijk heel eenvoudig: waarom zou je iemand uitnodigen die je in het dagelijks leven ook niet of nauwelijks spreekt? Die verre achternicht of vage kennis voegt weinig toe aan het feest. En daarbij heb je bij een intiemer gezelschap ook de kans om met iedereen een gezellig praatje te maken.

Een ander voordeel om alleen je favoriete familie en vrienden uit te nodigen, is dat je ook meteen een andere trend kunt invullen. Namelijk dat je geen groot feest geeft, maar bijvoorbeeld een feestelijke lunch aanbiedt aan alle genodigden.

Decoraties in stijl

Droomde je als kind al van een sprookjesbruiloft? De huidige trends passen daar helemaal bij. Kies een thema voor je bruiloft, zoals kleurrijk of wit, dark romance of bohemien. Daar pas je alles wat met je bruiloft te maken heeft op aan. Denk aan je eigen trouwjurk met glitters, de taart in een pastelkleur of juist met metallic accenten. Ook in je uitnodigingen laat je het gekozen thema terugkomen. En vind je het leuk als je gasten ook naar het gekozen thema gekleed zijn? Stuur dan bij de uitnodiging een kleurstaal of een moodboard mee zodat iedereen weet op welke kledingstijl ze zich moeten richten.

Maak bijzondere herinneringen

Je bruiloft is vaak niet alleen voor jullie als bruidspaar een bijzondere dag, maar net zo goed voor je familie en goede vrienden. Daarom zorg je er ook voor dat je gasten een onvergetelijke dag hebben. Creëer speciale momenten die de aanwezigen zich nog lang zullen herinneren, zoals bijvoorbeeld een champagnetoren. Een andere leuk idee dat helemaal trendy is, is een photoboot. Door een photobooth voor je bruiloft te regelen creëer je de optimale gelegenheid voor je gasten om ongedwongen foto’s te schieten. De achtergrond in de photobooth kies je zelf, bijvoorbeeld een bloemenmuur voor extra feestelijke decoratie, ongeacht je gekozen trouwlocatie. Je gasten kunnen hun eigen foto mee naar huis nemen of op sociale media plaatsen. Een leuk idee als je op zoek bent naar een manier om op een ongedwongen manier de sfeer van de dag vast te leggen!

Sfeervolle muziek met een persoonlijk accent

Houd je van muziek en kun je niet kiezen welke muziek het beste bij je trouwdag past? Geen probleem, want bij de huidige bruilofttrends is het geen enkel probleem om meerdere muziekstijlen te laten horen. Dat doe je door op verschillende momenten voor een ander soort muziek te kiezen. Tijdens de ceremonie kun je bijvoorbeeld een ensemble van gospelzangers uitnodigen. Gedurende de lunch of het diner kies je voor een akoestische setting met een solozanger of een pianist.

Voor de feestelijke afsluiting nodig je een dj uit die jullie favoriete nummers draait. Vaak kun je ook afspreken dat je gasten verzoeknummers kunnen indienen. Informeer vooraf of de muziek elektronisch is of dat er vanaf vinyl wordt gedraaid. Dit kan ook nog invloed hebben op de sfeer. Houd je meer van een liveband? Ga dan voor een muziekstijl die niet alleen bij jullie smaak past, maar ook aansluit bij de stijl van het feest. Denk aan muziek uit de jaren 80 of ga voor de swingende klanken van jazz.