Maandelijks archief: juni 2015

Open Toptrouwlocatie Route: bezoek de Willem Barentsz!

Op zondag is de Willem Barentsz tijdens de Open Toptrouwlocatie Route tussen 11 en 17 uur geheel vrijblijvend te bezoeken in Enkhuizen. Tijdens deze Route georganiseerd door Toptrouwlocaties, is het voor alle bruidsparen mogelijk om een kijkje te nemen bij meer dan 250 trouwlocaties in heel Nederland.


Fotocredit: Jarretera / Shutterstock.com

De Open Toptrouwlocatie Route

Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route kunnen aanstaande bruidsparen tussen 11 en 17 uur zonder afspraak bij meer dan 250 locaties in heel Nederland een kijkje nemen, met als doel (uiteraard) het vinden van die ene, perfecte trouwlocatie. Van een romantisch landhuis of hip strandpaviljoen tot aan een intiem klooster of een authentiek zeilschip: er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

De Willem Barentsz

De prachtige topzeilschoener Willem Barentsz is dankzij haar spierwitte romp, het sfeervolle teakhouten interieur en de vele zitplaatsen aan dek en in de salon, een zeer geschikt trouwschip. Zowel de huwelijksvoltrekking als het trouwfeest kunnen aan boord van het schip plaatsvinden. De majestueuze Willem Barentsz is op 28 juni in de haven van Enkhuizen te bezoeken.

De trouwlocaties van NAUPAR

NAUPAR biedt bruidsparen tevens de mogelijkheid om elkaar op een unieke locatie het ja-woord te geven. Dit kan aan boord van een authentiek zeilschip, een comfortabele salonboot of een stoere sloep. Voor, tijdens of na de plechtigheid kan het bruidspaar samen met de overige aanwezigen richting het IJsselmeer, de Waddenzee of Amsterdam varen.

Bron en fotocredit: Naupar

Unieke bruidsmode | Trouwjurk shoppen

Bruidsmode, waar moet je beginnen? Tegenwoordig is er zoveel keuze in bruidsmode dat iedereen, hoe uniek ook, haar eigen smaak bruidsmode kan vinden. Ook avondjurken zijn de laatste tijd zo bijzonder dat ze zo door zouden kunnen gaan voor bruidsmode. Wat doe jij, volg je de trends of volg je jezelf?

Bruidsmode trends

De bruidsmode trends van de nabije toekomst staan alweer voor de deur en ze willen graag uitgeprobeerd worden door jou. Maar wist je dat de ultieme trend niet één bepaald soort jurk is, maar een idee? Het idee op het gebied van bruidsmode is niet de modieuze trouwjurk, maar de immer unieke ‘jouwjurk’. Het is natuurlijk geen officieel begrip, maar steeds meer winkels bieden de optie aan om een jurk helemaal op maat te laten maken. Alle aspecten van een jurk die jij mooi vindt kun je doorgeven en de jurk wordt voor je gemaakt. Bruidsmode naar wens, geen gezoek meer, maar direct resultaat.

Trouwtrends voor trouwjurken

Toch blijft het compleet op maat laten maken van bruidsmode vaak duur en is het uitzoeken van een jurk en de hele zoektocht met je moeder, zussen en vriendinnen toch wel een erg leuke herinnering. Mocht je toch helemaal iets anders willen, kijk dan eens tussen de trends op onze website. Of neem een kijkje tussen alle avondjurken, die tegenwoordig ook door kunnen gaan als bruidsmode. Voor de echte gewaagde en stoere vrouwen onder ons raden we aan om eens te zoeken naar gekleurde bruidsjurken.

Kleur Bruidsschoenen

Er bestaat zwarte bruidsmode die heel erg bijzonder en erg mooi is. Er is van alles mogelijk, het belangrijkste is dat jij je lekker voelt in jouw gekozen bruidsmode. Het kan nog zo mooi staan of zo’n bijzondere jurk zijn, als je jezelf niet lekker voelt dan zul je ook niet stralen. En dat willen we wel! Voor meer tips, informatie, inspiratie of trends kun je altijd terecht op onze website of bij onze professionals.

Tekst: Sanne van Bortel

Beperkte gemeenschap van goederen

Als je voor 2018 bent getrouwd, ben je getrouwd in volledige gemeenschap van goederen. je deelt dus al je bezittingen, erfenissen, giften en schulden met je partner. Deze worden bij een echtscheiding netjes verdeeld. In 2018 is de wet veranderd: je trouwt nu in beperkte gemeenschap van goederen.

Trouwen in 2018: wat deel je?

Als je trouwt op of na 1 januari 2018, trouw je in beperkte gemeenschap van goederen. Het vorige model was ouderwets en aan vervanging toe. Je trouwt nu dus in beperkte gemeenschap van goederen. Je deelt niet meer automatisch alles. Wil je wel graag alles met je partner delen en dus trouwen in volledige gemeenschap van goederen? Dan moet je naar de notaris om huwelijkse voorwaarden te laten opstellen.

Huwelijkse voorwaarden laten opstellen

Als je het niet eens bent met de standaardwet omtrent trouwen, kan je naar de notaris. Bij de notaris laat je huwelijkse voorwaarden opstellen. Dit zijn huwelijksregels die afwijken van de standaard regels. Alles waar je het niet mee eens bent, laat je opstellen door de notaris. Je partner moet het er natuurlijk wel mee eens zijn. Als je trouwen in beperkte gemeenschap van goederen prima vindt, dan hoef je niet naar de notaris. Let er wel op dat je bij een echtscheiding moet kunnen aantonen welke eigendommen al van jou waren. Als het niet duidelijk is wat al van jou was, dan wordt het alsnog eerlijk verdeeld.

Huwelijksregels opstellen na trouwen

Ben je voor 2018 getrouwd in volledige gemeenschap van goederen, maar wil je alsnog graag huwelijkse voorwaarden laten opstellen? Dat kan. Ook nadat je getrouwd bent volgens de oude trouwwet, kan je nog huwelijkse voorwaarden laten opstellen. Je partner moet er ook bij zijn en het eens zijn met de nieuwe huwelijksregels. Het opstellen van huwelijkse voorwaarden is niet goedkoop: gemiddeld ben je zo’n € 1000,- euro kwijt aan de notaris. Het kan ook goedkoper (en duurder), de prijzen verschillen per notaris. Het kan dus lonen om notariskantoren met elkaar te vergelijken.

Tekst: Sanne van Bortel

Trendy goedkope trouwjurken

Het eerste dat heel veel mensen denken wanneer ze aan een bruiloft denken, is dat het duur is. Het feest is duur, de jurk is duur, de ringen zijn duur, alles is duur, duurder, duurst. Het is niet helemaal eerlijk dat mensen dat denken, want alleen de grootste en opvallendste bruiloften komen in het nieuws of worden als voorbeeld gebruikt – geen wonder dat iedereen denkt dat het een vermogen kost. Niets is minder waar!

Slim zoeken

Een bruiloft kan heel duur zijn, maar het kan ook heel goedkoop zijn. Goedkope ringen, goedkoop trouwen, een goedkoop en bescheiden feest. Zoeken naar goedkope trouwjurken, goedkope schoenen en accessoires en veel decoraties zelf maken. Het kan wel, het is alleen een (ontzettend leuke) uitdaging. De grootste horde is misschien wel de zoektocht naar goedkope trouwjurken. Dat zou je tenminste denken. Gelukkig spelen winkels noodgedwongen in op de wensen en behoeften van klanten en het is tegenwoordig helaas zo dat steeds meer mensen minder geld te besteden hebben. De winkels zullen snel failliet gaan als ze vasthouden een exclusieve producten en alleen de hoofdprijs vragen.

Bruidsjurken op het internet

Winkels met goedkope trouwjurken schieten de grond uit en op het internet stikt het ervan. Het is dus een kwestie van slim zoeken, of beter gezegd: slim sorteren. Zoek maar eens op goedkope trouwjurken en je wordt met winkels om je oren geslagen. Wel lekker handig, want je kunt ook winkels in jouw buurt bezoeken. Of je rijdt iets verder voor die ene winkel met goedkope trouwjurken die je net iets beter aanspreekt. It’s your choiche!


Op zoek naar een trouwjurk? klik hier


Kiezen voor een trouwjurk die merk(loos) is?

Het zit toch in de aard van ’t beestje om je bij goedkope trouwjurken af te vragen wat er dan ‘mis’ is met de jurk. Is de kwaliteit laag, is ‘ie tweedehands, is de mode van de jaren 50? Dat is echt niet zo. Vaak zit het prijsverschil hem in het merkje. Heeft jouw jurk een merknaam? Dan is de prijs vast iets hoger dan een merkloze jurk of een jurk van een eigen winkelmerk. Goedkope trouwjurken doen helemaal niet onder voor dure jurken, want eerlijk is eerlijk: ook goedkoop is nog wel een klein beetje duur. Vraag bij de winkel die je gaat bezoeken naar de mogelijkheden, heel veel winkels hebben tegenwoordig een gigantisch aanbod van goedkope trouwjurken beginnend bij driehonderd euro. En daar zitten heel wat prachtige exemplaren tussen, hoor! Maak er samen met je moeder, zussen of beste vriendinnen een leuke dag van en scoor die geweldige jurk!

Tekst: Sanne van Bortel

De beste bruiloft dj

Muziek is erg belangrijk voor jullie bruiloft en een goede bruiloft dj zal hiervoor zorgen. Wie wil niet horen dat de bruiloft dj zo ontzettend leuk en goed is? Niets is leuker dan te zien dat de gasten net zoveel plezier hebben op jullie bruiloft als jullie zelf.

Alles naar wens

De muziek op jullie bruiloft zal volledig naar jullie wensen en voorkeuren worden aangepast. Zelfs het volume bepalen jullie zelf. De bruiloft dj neemt van tevoren de tijd om jullie wensen te horen en om te bepalen van welke stijl jullie houden.

Een goede bruiloft dj zal ook inspelen op de sfeer van het feest en niet strak een lijstje met voorkeurnummers afspelen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een mooie dag op een teleurstellende manier afloopt. Wanneer je gasten veel blijven zitten, lopen te gapen en telkens op hun horloge kijkt, doet de bruiloft dj iets niet goed!

Spetterend feest

Gelukkig zal dat niet gebeuren bij een goede bruiloft dj. Op onze website staan veel professionele bruiloft dj’s. Als je kreten wil horen zoals “wat een goede bruiloft dj” en een spetterend en knallend feest wil hebben dat op het hoogtepunt eindigt, dan moet je echt eens een kijkje nemen op onze pagina met professionals. Deze hebben we met zorg voor je samengesteld, zodat jouw feest een echte topper wordt. Vraag bij de bruiloft dj wat er allemaal mogelijk is, heel veel dj’s hebben namelijk een unieke specialiteit of doen graag iets extra’s.

Tekst: Sanne van Bortel

Vrijgezellenfeest mannen vieren

Het vrijgezellenfeest  zoals we dat al jaren kunnen kan misschien zo nu en dan wel eens een beetje actie en avontuur gebruiken. Die eeuwenoude kroegentocht kennen we nu wel een keer. Natuurlijk blijft het leuk en het is een echte traditie, maar voor de echte stoere mannen & vrouwen die wel wat avontuurlijks willen doen hebben wij op Bruiloft.nl een paar leuke activiteiten neergezet!

fun dingen

Het is niet lastig om te bedenken wat mannen graag doen in hun vrije tijd. Mannen houden van bier drinken met hun kameraden, mooie vrouwen en natuurlijk lompe machines of voertuigen. Een vrijgezellenfeest voor mannen zou dan ook uit deze ingrediënten moeten bestaan. Al kun je sommige activiteiten niet beter mixen met bier drinken natuurlijk! Voor de stoere en actieve mannen zijn er super gave dingen te doen voor hun vrijgezellenfeest voor mannen.

Wat denk je van karten, buggy rijden of racen met een echte raceauto op een echt circuit?

Een workshop driften is natuurlijk ook wel erg gaaf. Voor de mannen die liever een rustiger dagprogramma zien op jouw vrijgezellenfeest voor mannen, kun je ook kiezen voor een nostalgische rally met oude Kevers, Solexen of Volkswagen busjes. Dat zorgt voor mooie herinneringen en je beleeft er een hoop lol aan. De tocht zorgt voor een hoop lol en leuke herinneringen met je beste kameraden.

Stoere activiteiten

Je kunt natuurlijk met je vrienden je vrijgezellenfeest voor mannen op het strand vieren. Het strand? Ja, dat hoor je goed. Natuurlijk gaan jullie niet om te zonnebanden of om pootje te baden. Op het strand kun je – vooral met een vrijgezellenfeest voor mannen – hele gave dingen doen. Heb je al eens aan blokarten, powerkiten of kitesurfen gedaan?

Geen activiteit voor mietjes

Ook in het bos kun je jezelf trouwens prima vermaken. Neem je kameraden mee naar het bos voor een potje paintball en sluit af met een lekker stevig diner. Dan ben je helemaal klaar voor die kroegentocht!

Tekst: Sanne van bortel