Maandelijks archief: maart 2015

Een echte uitkomst: party service

Helemaal top: jullie gaan trouwen en hebben ook nog een geweldige plek gevonden om te trouwen. Een bijna perfecte plek, want er is genoeg ruimte, de omgeving is prachtig, de locatie kan super goed aangekleed worden voor jullie trouwfeest. Er is echter één maar. Er is nog niks aanwezig. Gelukkig is er een hele goede oplossing daarvoor!

De party service helpt

De oplossing voor elke geweldige locatie die nog iets aankleding kan gebruiken: de party service. Van een prachtige entree tot de lekkerste snacks bij de laatste drankjes in de avond. Ook muziek kan via de party service worden geregeld. Een totaalpakketje kun je simpelweg bestellen bij de party service. Uiteraard kan alles in overleg en komen jullie zo samen tot een geweldige invulling van jullie trouwfeest.

De aankleding & faciliteiten

Het kan zijn dat je een locatie hebt gevonden waar nog maar een paar kleine dingen missen of waar je het net niet helemaal eens bent met de aankleding of faciliteiten. Ook in dat geval schakel je gewoon de party service in. Het kan ook zo zijn dat je een locatie hebt gevonden waar de faciliteiten of aankleding nog geheel ontbreekt. In dat geval heb je de party service meer nodig dan ooit.

Altijd op maat

De party service staat ervoor dat ze zich flexibel in kunnen zetten. Ze werken daarom wel met vaste pakketten, maar elk pakket kan volledig naar wens worden aangepast. Wil je geen muziek overdag, maar wel de mogelijkheid tot dansen? De party service heeft daar hele creatieve ideeën over en oplossingen voor. Wil je tafeldecoratie dat past bij het thema van jouw bruiloft? De party service regelt het allemaal wel. Wil je speciale hapjes in plaats van de standaard hapjes ’s avonds? Het is allemaal geen probleem, en dat maakt het werken met een party service zo fijn!

Tekst: Sanne van Bortel

Samen trouwvervoer uitkiezen

De één hoort al het kletteren van de wielen op de straat en het hoefgetrappel en gebries van de paarden terwijl de ander zich al ziet zitten in een supersnelle sportauto met heel veel pk’s en een bruut geluid. Hoe zit dat bij jullie wanneer jullie over het trouwvervoer overleggen? Moet de één een concessie doen of willen jullie beide hetzelfde?

Passend trouwvervoer

Welk soort trouwvervoer je kiest maakt in principe eigenlijk helemaal niet uit, omdat al het trouwvervoer super mooi is. Elk voertuig wordt opgeknapt, opgefleurd en mooi gemaakt tot het echt een speciaal voertuig is dat op een bruiloft kan functioneren. Bij een koets kan dan ook het paard nog mooi worden versierd en dat zorgt wel vaak voor een extra ‘ahw’-factor. Laten we eerlijk zijn, een koets met paard heeft een hoger aaibaarheidsgehalte en meer sfeer dan een ronkende auto.

Het is vaak ook de bruid die voor een koets kiest

De mannen willen over het algemeen een lekkere stoere sportauto. Trouwvervoer bestaat er in elk geval in allerlei soorten en maten. Naast sportauto’s kun je ook gaan voor klassieke auto’s, stadsauto’s, elektrische auto’s of zelfs bussen. Heb jij wel eens een dubbeldekker gehuurd?

Trouwvervoer met chauffeur

In sommige gevallen, zoals in het geval van de dubbeldekker, zal je een chauffeur bij je trouwvervoer krijgen. Sommige auto’s zijn te kostbaar om zelf te besturen of gewoonweg te oud of te ingewikkeld. Soms heeft niet iedereen een passend rijbewijs voor het trouwvervoer in kwestie. En in sommige gevallen heeft het bruidspaar eigen trouwvervoer, zoals paarden met een koetsje of een hele mooie auto. Ook vrachtwagenchauffeurs nemen vaak de vrachtwagen mee naar hun bruiloft en bevestigen op de voorkant dan een mooi bloemstuk. Trouwvervoer kan dus in allerlei vormen komen. Hebben jullie al besloten welk trouwvervoer jullie nemen?


Tekst: Sanne van Bortel

Uniek cadeau bruiloft

Wanneer je beste vrienden gaan trouwen is een bijdrage in de kosten van een bruiloft, die vaak erg hoog oplopen, een heel fijn en welkom cadeau voor de bruiloft.

Origineel en persoonlijk huwelijkscadeau

Gaat het bruidspaar na hun bruiloft nog lekker weg met z’n tweeën? Ook al is het een paar dagen in een hotel in Nederland of een buurtland, een heel schattig en persoonlijk cadeautje is een bagagelabel met hun naam erop. Of met mr. & mrs erop natuurlijk! Laat de wereld maar weten dat deze twee pasgetrouwd zijn.

Persoonlijke slippers & champagne glazen

Een ander leuk cadeau voor hun bruiloft zijn badslippers met hun naam of romantische tekst, badjassen, teenslippers of champagneglazen. Allemaal voorwerpen die het bruidspaar hoogstwaarschijnlijk zullen gebruiken op hun huwelijksreis. Trouwens, naast champagneglazen met een mooie opdruk (bijvoorbeeld wederom hun namen of een mooie decoratie), bestaan er ook champagneglazen in de vorm van een hart. Het hartvormige design is super romantisch en kan daarnaast ook heel erg chique zijn.

Maak je cadeau wat je geeft aan het bruidspaar persoonlijk

Voor een lief en grappig cadeautje kun je ook badeendjes kopen die op een bruid en bruidegom lijken. In de meeste gevallen gaat het om het gebaar, dus maak er een persoonlijk cadeau voor hun bruiloft van!

Tekst: Sanne van Bortel

Onze favoriete trouwkapsels

We kijken eens een keer niet naar de trends van trouwkapsels, maar geven een overzichtje van wat wij nou echt de meest geweldige, toffe, gave, mooie, sexy, supercoole trouwkapsels vinden aller tijden! Deze trouwkapsels blijven altijd hip en charmant, dus doe er je voordeel mee en zoek ook jouw favoriet uit tussen onze trouwkapsels toppers!

Lange trouwkapsels

Ik denk dat iedereen dit soort trouwkapsels wel kent of een variatie erop heeft gezien. Zelf noem ik het de waterval. Het is een super nonchalant, charmant en sexy kapsel dat bestaat uit zachte krullen die tot over je schouder vallen. Het onderste deel wordt vaak aan de voorkant gedragen. Super sexy! Ideaal te combineren met prachtige curlies of kleine bloemetjes. Ook een bloemenkrans staat bij dit soort trouwkapsels erg mooi, mits niet te groot.


Er is een variant met rustige en verzorgde krullen en een wildere versie met hier en daar wat sprieten voor een ondeugender look. De voorlok is schuin of je hebt een recht geknipte pony. De variant met de rustige krullen heeft vaak aan twee kanten haar over de schouders hangen en kan het af zonder enige accessoires. Knotten zien we ook veel bij kort haar, in elkaar gedraaid met een mooie speld of bloem of ander sieraad.

Halflange trouwkapsels

Wij houden van wilde, nonchalante trouwkapsels. Lekker zoals de natuur het bedoeld heeft! Halflange trouwkapsels zijn bij uitstek geschikt voor de ‘storm-look’. Je kan bij dit soort trouwkapsels van heel wild en sexy (stormy) naar heel prachtig gestyled chique gaan. Of je begint met rustige golven en onderaan het kapsel komen de prachtige krullen. Er zijn vele varianten op te verzinnen.

Korte trouwkapsels

Brutale stekeltjes, lieve sexy krulletjes of een super strak platgekamd kapsel met een fel knallend puur kleurtje. Korte trouwkapsels zijn niet voor alle vrouwen weggelegd en vragen altijd een gespecialiseerde professional om ermee te werken. Of je nu heel kort haar hebt of tot onderaan je oor, voor alle lengtes zijn er prachtige trouwkapsels te verzinnen. Denk aan een stoere voorlok of kuif die je naar achter föhnt. Of de chique variant: de voorlok opzij geföhnt. Charmant en chique of lekker wild en sexy, doe wat bij je past!

Tekst: Sanne van Bortel

Bruidsvisagie met brillen

Heel mooi hoor, al prachtige foto’s van bruiden met schitterende make-up en spetterende kapsels… Maar wat als je een bril draagt? Kun je de bruidsvisagie daarop aanpassen? Zijn er handige trucs of tips & tricks? Bruiloft.nl helpt je met de bruidsvisagie als je een bril draagt. Lees snel verder, check de leukste tips en ga direct aan het experimenteren!

Bruidsvisagie tips

Jouw ogen worden door de bril als het ware in een frame gezet. Dat betekent dat de ogen dus al extra aandacht trekken. Daardoor kun je de bruidsvisagie lekker simpel houden met neutrale kleuren. Eyeliner doet het altijd geweldig bij vrouwen met brillen. Vooral met een dik montuur mag je best een dikke streep eyeliner aanbrengen. Laat je ogen maar opvallen! Ook met de mascara mag je flink uitpakken met meerdere lagen. Vergeet niet bevallig te knipperen met je prachtige wimpers!


Bekijk ook voorbeeld foto’s bruidsmake-up


Qua wenkbrauwen passen goed gevormde, strak geëpileerde en gekleurde wenkbrauwen heel goed bij brildragers. De wenkbrauwen vormen een heel belangrijk deel van je gezicht en bepaalt je hele uitdrukking, dus daar mag je best een beetje bruidsvisagie op loslaten. Gebruik voor je lippen een rode lipstick of lipgloss om lekker op te vallen tegenover de verder neutrale kleuren in je gezicht.

Liever niet doen

Brildragers kunnen qua bruidsvisagie heel veel hebben, zoals je al gelezen hebt. Toch zijn er ook echt wel no-no’s wat betreft bruidsvisagie. Bijvoorbeeld felgekleurde ogen (of een combinatie van felgekleurde bruidsvisagie). Je ogen vallen al behoorlijk op en wanneer je voor felle kleuren oogschaduw kiest kan dit nogal vloeken, vooral wanneer je een montuur hebt met een kleur erin. Als je toch graag kleur in je gezicht wil, kies dan voor een felle lippenstift of lipgloss. Maak ook je wangen niet te rood, ook al is het winter en heb je jouw huidje niet kunnen bruinen. Kies liever een natuurlijke blush zoals zachtroze of lichtbruin.

Geschreven door Sanne van Bortel

Maak kennis met high tea catering

Wanneer je gaat trouwen heb je uiteraard iets te vieren en er zijn verschillende momenten in de voorbereiding van de bruiloft die je kunt vieren met een heerlijke high tea. Bijvoorbeeld de verloving zelf, of het vinden van de mooiste ringen, het vinden van je jurk, het klaar zijn met alle voorbereidingen… genoeg om te vieren!

Gemak van je eigen huis

Nergens voel je jezelf zo thuis als in je eigen huis! Met high tea catering kun je een super gezellige high tea geven in je eigen huis. En nog beter: je hoeft er helemaal niks zelf voor te doen. Nou ja, je hoeft alleen maar je beste vriendinnen uit te nodigen voor een gezellige middag high tea of high wine.

Het enige dat klaar moet staan is een lege tafel

De high tea catering zorgt voor de rest, van tafelaankleding en –decoratie tot de beste smaken thee en allerlei lekkers erbij. Zelfs de afwas hoef je niet te doen. Dat klinkt toch wel heel erg heerlijk… bovendien kun je zelf kiezen waar je de high tea catering wil laten komen. Thuis, in de tuin of op een andere mooie plek. Zolang er maar een tafel aanwezig is.

Dagje ertussenuit

Tijdens de voorbereiding van je bruiloft ben je waarschijnlijk veel van huis en de momenten dat je wel thuis bent, zit je aan de telefoon om dingen te regelen of achter de computer om mails te beantwoorden. Een moment rust zit er dan niet echt bij. Gelukkig kun je nu volledig ontspannen en je hoofd leegmaken dankzij de high tea catering.


De high tea catering verzorgt alles tot in de puntjes en maakt gebruik van hoogwaardig en kwaliteitsvol servies en tafeldecoratie. Bovendien ziet het personeel er natuurlijk ook tiptop eruit, ondanks dat zij niet de hele tijd erbij zullen zitten.

Tekst: Sanne van Bortel

Unieke felicitaties huwelijk

Felicitaties voor een huwelijk bestaan in verreweg de meeste gevallen uit een kaartje. Er bestaan ook al heel veel standaardkaartjes waarop dan een standaardtekst staat. Op zich kan dit prima natuurlijk, mits het bruidspaar ver van je af staat. Als het je zus is die gaat trouwen, is het natuurlijk veel leuker om een super origineel en uniek kaartje te maken met de leukste felicitaties voor hun huwelijk. Bruiloft.nl geeft tips over de invulling van een uniek kaartje!

Unieke felicitaties huwelijk

Gedichten verplichten?

In verreweg de meeste gevallen komen de felicitaties voor het huwelijk in dichtvorm. Dit is uiteraard niet verplicht, maar wel erg gangbaar. Niet zo’n dichter? Dat maakt helemaal niet uit. Kies voor een origineel en uniek kaartje en schrijf een mooi, persoonlijk verhaaltje. Hoe dicht sta je bij het bruidspaar en hoeveel mooie momenten hebben jullie samen meegemaakt? Beschrijf zo’n mooi moment of een heel grappig moment en combineer dit met de felicitaties voor hun huwelijk. Wedden dat ze jouw kaartje echt wel zullen bewaren? Met een persoonlijk bericht bij de felicitaties voor hun huwelijk krijgt het kaartje een hogere emotionele waarde en zullen ze je gebaar zeer waarderen.

Lief en persoonlijk

Het is misschien gemakkelijker om leuke felicitaties voor het huwelijk te bedenken wanneer je jezelf verplaatst in de bruid of bruidegom. Stel je voor dat jij gaat trouwen en op een belangrijk punt in je leven bent aangekomen. Een huwelijk brengt veel veranderingen mee en het leven van twee geliefden zal nooit meer hetzelfde zijn. Als jij in hun schoenen zou staan, wat zou je dan graag willen horen of lezen? Neem dat als uitgangspunt en schrijf dan je kaartje. Je hoeft trouwens niet direct op te schrijven wat het eerste in je opkomt. Neem een leeg vel papier en schrijf daar een aantal boodschapjes op tot je de allerleukste felicitaties voor hun huwelijk hebt gecreëerd. Succes! Wil je meer zien over dit onderwerp? kijk hier

Geschreven door Sanne van Bortel

Stijldansen, de openingsdans: jullie moment

Op elke bruiloft heb je er één: de openingsdans. Hoewel, dat is niet verplicht als jullie dat zelf niet willen. De meeste bruidsparen vinden het echter een geweldig leuke traditie en ach, je trouwt toch maar één keer. Waarom dan niet alles uit de kast halen en lekker uit je dak gaan?

Dansschool

Veel bruidsparen nemen dan ook speciaal voor de openingsdans nog een aantal lessen bij een dansschool. Een dansschool kan jullie stijldansen aanleren, maar je kunt ook samen nadenken over een specifieke en speciale openingsdans die helemaal naar jullie wens op maat wordt gemaakt. Samen met de dansschool ga je dan jullie eigen, unieke openingsdans oefenen en repeteren, net zoals tot je ervan kunt dromen. Meestal wordt er gekozen tussen een aantal stijldansen, maar je kunt ook een mix maken van verschillende soorten stijldansen.

Indruk maken met jullie openingsdans

Wanneer je denkt dat je ’s avonds al erg moe bent, kun je de ingewikkeldheid van verschillende stijldansen weg laten door voor één rustige en romantische dans te kiezen. Het is immers jullie keuze! Je hebt bijvoorbeeld de foxtrot, maar je kunt ook gaan voor dirty dancing of een swingende jive. De snelle quickstep laat jullie de hele dansvloer rondgaan en het is voor andere mensen gemakkelijk om in te stappen en mee te doen. Genoeg keuze dus qua stijldansen!

Een speciaal liedje

Alle bruidsparen hebben samen wel een liedje of een speciaal nummer dat hun echt aan elkaar bindt. Zoals de dansschool zal beamen kun je op elk nummer wel dansen. Kies een mix van geweldige stijldansen en laat jullie gasten maar eens zien hoe goed jullie hebben geoefend samen met de dansschool. Hoe soepeler het bij jullie gaat, hoe meer zin de gasten zullen krijgen om mee te doen. En met meer is het altijd leuker, natuurlijk! De openingsdans is zo voorbij, dus geniet ervan en ga daarna lekker stijldansen.

Tekst: Sanne van Bortel