Maandelijks archief: januari 2015

Welke DJ voor ons feest?

Wanneer je nog geen idee hebt wat voor een muziek er gedraaid mag worden op jullie bruiloft, is het verstandig om een DJ in te schakelen voor inspiratie. Een DJ is een professional en weet, door de vele bruiloften die hij of zij heeft meegemaakt, als geen ander welke muziek populair is op een bruiloft.

De muziek

Ook als je nog geen verzoeknummers hebt verzameld of nog niet weet welke openingsdans je wilt doen, kun je alvast contact opnemen met een DJ. Een goede DJ heeft veel ideeën en probeert je te helpen, of je nu nog geen idee hebt of al een zeer gedetailleerd plan klaar hebt liggen. In beide gevallen zal de DJ jullie wensen bespreken en bepalen welke stijl jullie aanhouden op de bruiloft. Hebben jullie een vintage thema op de bruiloft? Dan is de muziek hier heel gemakkelijk op aan te passen. Er zijn zat oude klassiekers waar je lekker op kunt swingen!

DJ vinden

Weet je niet waar je moet zoeken? Natuurlijk kun je via internet een heleboel DJ’s vinden, maar op onze pagina staat ze ook gecategoriseerd op regio. Als je een goede DJ in de buurt zoekt, neem dan eens een kijkje bij onze professionals. Speciaal geselecteerd op kwaliteit en gesorteerd op provincie en plaats. Een professionele DJ kenmerkt zich door naar de wensen van het bruidspaar te luisteren, met eigen ideeën te komen, reserveapparatuur en reserve DJ’s, door altijd ruim op tijd te zijn en uiteraard de klik met het bruidspaar. Een DJ past de muziek aan op jullie smaak, stijl, budget en locatie. Uiteraard speelt de DJ in op de wensen van de gasten en hij weet precies wanneer hij eens van muziek moet wisselen. Ben je op zoek naar een DJ? Kijk hier

Tekst: Sanne van Bortel

Momenteel hot item: nailart

Je hebt vast wel eens gehoord van nailart of het bij één van je vriendinnen gezien. Nailart is een leuke en creatieve manier om je nagels te versieren met lak, steentjes of andere materialen. Nailart is gemakkelijk zelf te doen, al vergt het wel wat oefening en een aantal basisspulletjes. Je kunt ook een studio of styliste bezoeken en je nagels laten versieren met nailart. Voordeel van de professional is dat zij alle benodigdheden al in huis hebben en veel ervaring hebben met hetzetten van nailart. Waar wacht je nog op?

Opvallende nagels

Wil jij graag niet alleen mooi verzorgde en gezonde nagels op je bruiloft, maar ook opvallende en kleurrijke nagels? Of nagels met een leuk figuurtje erop? Met nailart kun je alles op je nagels laten zetten dat je zelf wilt. Je kunt het natuurlijk wel zelf doen, maar dat ligt wel aan wat je graag wil. Voor nailart heb je wel een aantal spulletjes nodig. Toch is het erg gezellig om dit samen met je vriendinnen een middagje te doen. Al is het natuurlijk lekkerder om gewoon in een fijne stoel te zitten en waar een professional lekker met je nagels bezig is… Of je nu een crea bea bent of je liever laat verwennen en wil ontspannen, nailart tovert je nagels tot kunstwerkjes om!


Op zoek naar een nagelstyliste? Kijk hier


Nailart kan altijd

Niemand heeft ongeschikte nagels voor nailart. Iedereen kan dus wanneer zij wil aan nailart beginnen! Breng een bezoekje aan de lokale stylist of salon en laat je nagels tot in de puntjes verzorgen. Kies zelf wat voor een prachtige decoratie je wil hebben en de stylist regelt het voor je. Neem een paar vriendinnen mee en maak er een gezellige dag van. Zo zie je je vrienden ook nog eens tussen alle drukte door! Nailart is een hartstikke mooie, gemakkelijke en leuke manier om je nagels in een mum van tijd om te toveren tot prachtig verzorgde nagels en handen.

Tekst: Sanne van Bortel

Originele decoratie huwelijk

Waar denk jij aan als je denkt aan decoratie huwelijk? Je wil natuurlijk een leuke aankleding van de locatie, de dinertafels, de dansvloer, eigenlijk van alles wat de gasten te zien krijgen of wat er op de foto gezet zal worden.

Versier alles!

Nou ja, alles versieren is misschien niet mogelijk, maar je kunt natuurlijk heel veel dingen versieren! Qua decoratie huwelijk kan het bijna niet gek genoeg (wel druk genoeg, dus houd daar rekening mee). Bedenk wat er allemaal op de foto gezet wordt en of je dit voorwerp of onderwerp versierd wil hebben. Heb je een hond als huisdier? Er zijn veel accessoires of kledingstukken te koop voor de hond. Zo ziet ook hij er heel netjes uit op jullie bruiloft! Hetzelfde geldt voor wanneer je een paard bezit en je deze op de foto wil hebben: laat een vriendin je paard mooi poetsen zodat hij blinkend op de foto staat.

Decoraties

Bij decoratie huwelijk wordt er vaak eerst gedacht aan de grote dingen die de meeste gasten zien of waar het langst verbleven wordt, zoals de feestzaal, eetzaal of receptie. Maar heb je ook aan decoratie huwelijk gedacht voor het huis waar de bruid wordt opgepikt? En de portieren van de auto? Of de tuin, waar je door middel van een prachtige loper naar de auto wordt begeleid? Die super mooie boog van witte rozen waar je onderdoor loopt. Zal er ook een loper liggen bij de receptie, of in de kerk? En wordt jullie liefdesnestje (bruidssuite) nog versierd worden?


Laat je inspireren! Voor meer decoratie ideeën kijk hier


Professionele hulp

Soms heb je een inspiratieaanval en soms weet je niet meer wat je allemaal moet qua decoratie huwelijk. Gelukkig hebben wij een leger aan professionals op dat gebied klaarstaan, je kunt ze altijd raadplegen. Zij hebben vele bruiloften meegemaakt en volgen natuurlijk ook trends en ontwikkelingen op het gebied van decoratie huwelijk.

Tekst: Team Trouwen.nl

Luxe bruidssuite, hoe ziet jullie huwelijksnacht eruit?

Nou ja, dat willen we niet letterlijk weten, maar het is best leuk om jullie luxe bruidssuite te vergelijken, toch? De meeste luxe bruidssuites hebben standaard veel comfort en luxe en veel voorzieningen voor romantische activiteiten zowel in de luxe bruidssuite als in de rest van het hotel. Welke voorzieningen zouden echt niet misstaan in jullie luxe bruidssuite?

Luxe en romantische voorzieningen in je bruidssuite

Een luxe bruidssuite heeft altijd een bad, daar mag je wel van uit gaan. Of dat nou een bubbelbad is, een whirlpool of een jacuzzi: zolang het maar warm water produceert en we erin kunnen liggen dobberen met een glaasje champagne. Daarbij kom ik direct op het volgende punt dat een luxe bruidssuite echt niet mag missen: champagne! Een beetje drank doet wonderen met de romantische gesteldheid van mensen en bovendien wordt het ook een stuk gezelliger. Daarnaast is champagne gewoon heel erg lekker.

Smakelijke smikkels voor je huwelijksnacht

Wie houdt er nu niet van een lekker hapje, vooral als deze al klaarstaan op de luxe bruidssuite waar jullie de hele nacht en komende dag in mogen vertoeven? Hapjes zoals aardbeien met slagroom en chocolade… puur romantisch. Combineer de heerlijke hapjes met een heet bad in de luxe bruidssuite en jullie nacht kan al niet meer stuk. Voor de echte romantische dodo’s kun je altijd vragen of het hotelpersoneel rozenblaadjes willen neerleggen en alvast een muziekje willen opzetten, zodat jullie direct in de mood komen wanneer jullie de luxe bruidssuite betreden.


Wil je bruidssuites zien? kijk hier


Als een celebrity voelen in je suite

Heb je jezelf wel eens een celebrity gevoeld? Nee? Dan wordt dat hoog tijd! In een super luxe bruidssuite zitten voorzieningen waar zelfs Hollywoodacteurs niet elke dag gebruik van maken. Denk daarbij aan de duurste champagne, een comfortabele zithoek/lounge met minibar, koffie- en theegelegenheden voor in de (soms wat zware) ochtend, een hartvormige whirlpool, ligbad of bubbelbad, compleet met rainmaker of stoomfunctie. En als je besluit uit bad te komen na een paar uur, is niks lekkerder dan in een badjas en pantoffels schieten en op bed genieten van de hapjes en drankjes of van elkaar.
Tekst: Sanne van Bortel

Voordelen van de goudsmid

Sieraden kopen of laten maken bij een goudsmid heeft meerdere voordelen. Een sieraad van de goudsmid is altijd uniek, je zult vrijwel nooit een tweede exemplaar tegenkomen van jouw ring of sieraad. Waarom ga jij naar de goudsmid?

Voordelen van de goudsmid

Het vakmanschap

Een goudsmid is een edel beroep en uiteraard vereist het vakkennis en ervaring. Speciaal voor jou hebben wij een selectie gemaakt op onze website zodat je gemakkelijk, snel en bij jou in de buurt de beste goudsmid vindt.
De goudsmid maakt unieke sieraden speciaal voor jou, van verschillende metalen zoals zilver, goud, palladium, platina, titanium en roestvrij staal. De goudsmid kan ook verschillende edelstenen of diamanten verwerken in de sieraden. Voor een bijzonder en persoonlijk sieraad dat niemand anders heeft bezoek je de goudsmid. Het werk is erg arbeidsintensief en je zult dan ook iets meer geld kwijt zijn dan wanneer je een standaard ring zou kopen.

Maar het vakmanschap zie je zeker terug in jouw bijzondere juweel. Voordat je een sieraad laat maken worden er een aantal schetsen gemaakt. Er kunnen dan nog aanpassingen gedaan worden en nieuwe ideeën en inspiratie opgedaan worden. De goudsmid heeft natuurlijk al een aantal jaar ervaring en weet als geen ander wat er mogelijk is. Laat je dus inspireren door hem en kom samen tot een werkelijk uniek product!

Service

De goudsmid maakt dus sieraden of juwelen voor één klant tegelijk. Dat maakt het vak kostbaar, maar ook heel speciaal. Wie kan nou zeggen dat er een sieraad speciaal voor hen is gemaakt? Nou, jij dus binnenkort! De beste goudsmid bij jou in de buurt vind je gemakkelijk door op onze pagina te zoeken tussen de professionals.

De goudsmid kan ook sieraden voor je aanpassen, repareren, uitbreiden of verfraaien. Je kunt dus ook je verlovingsringen laten uitbreiden naar trouwringen. Het wordt sowieso bijzonder en jullie ringen worden een prachtige en unieke herinnering aan een heel mooi leven vol liefde.

Geschreven door Sanne van Bortel

Prachtige bruidskapsels voor lang haar

Hoe langer je haar is, hoe meer bruidskapsels voor lang haar je ermee kunt uitproberen. Alle kapsels zijn super mooi, maar bruidskapsels voor lang haar is toch wel een persoonlijk favoriet. Het heeft gewoon iets sprookjesachtigs! Bekijk hieronder een paar prachtige en klassieke bruidskapsels voor lang haar. Kan altijd!

De harriewarrie

Lekker je haren door de war, maar dan wel georganiseerd natuurlijk. Van een bos lekker (gestyled) pluizig haar tot een opgestoken warbol van een knot. Of natuurlijk een soort staart/uitgezakte knot. Je hebt stijl haar of een slag erin, de knot hangt ongeveer tussen je schouderbladen. De knot is lekker warrig en lijkt een grote knoop te zijn, maar het is zorgvuldig gecreëerd en staat daardoor heel erg mooi. Deze bruidskapsels voor lang haar kunnen altijd en hebben een zekere klassieke stijl. De uitgezakte knot kun je ook iets minder lang maken en in je nek hangen, vlak onder de haargrens in je nek. Hoe korter je de knot laat hangen, hoe groter hij zal worden.

De niet-harriewarrie

De bovengenoemde lekkere warrige knot kun je ook super gestyled nemen. De piekharen en springerige, speelde look neem je dan weg en vervang je door een semi-strak kapsel met veel haarlak. Je pony of voorlok wordt prachtig naar de zijkant gestyled zodat het een deel van je voorhoofd bedekt en misschien een deel van je oog (lekker mysterieus en zwoel!). De knot wordt vakkundig in elkaar gedraaid en er steekt niet één spriet uit. Voor een toch iets speelsere look kun je de sterke haarlak achterwege laten. De ‘uitgezakte’ look maakt het dan een stuk relaxter!

Krullenbol of stijl chique

Bruidskapsels voor lang haar komen er in allerlei soorten en maten. Het is natuurlijk sterk afhankelijk van wat voor een soort haar jij hebt. Heb je super stijl haar? Probeer dan niet om krullen te zetten. Dit past meestel niet bij je gezicht en je haar zal toch halverwege de dag weer uitzakken. Bij stijl haar kies je een geschikt stijl kapsel dat chique valt, of je laat je haar opsteken. Heb je juist een krullenbol, matig of hevig? Ook hier zijn geweldige kapsels te verzinnen. Los haar is bij de krullen, mits getemd, het allermooiste. Een paar bloemen in je haar en je bent helemaal klaar voor je grote dag! Wil je meer inspiratie voor bruidskapsels voor lang haar? Kijk dan gerust verder op onze website.

Geschreven door Sanne van Bortel

Een persoonlijke schoonheidsspecialist

Het komt heel vaak voor dat de schoonheidsspecialist een salon aan huis heeft. Op die manier kan hij of zij een persoonlijke sfeer creëren en in alle rust zijn of haar patiënten behandelen. De meeste mensen vinden dit ook het lekkerst, omdat het voelt als een privékliniek waar je een behandeling speciaal voor jou krijgt.

De branchevereniging

Het is gelukkig niet het geval dat zomaar iedereen een salon aan huis kan bouwen en zichzelf een schoonheidsspecialist kan noemen. Dat komt ook niet zo vaak voor. Er zitten wel eens individuen tussen die zich voordoen als een goede schoonheidsspecialist, maar dit in minimaal. Om toch verzekerd te zijn van een gekwalificeerde en bewezen schoonheidsspecialist, kun je de website van de branchevereniging ANBOS bezoeken. Hier kun je alle salons vinden met een schoonheidsspecialist en je kunt ook direct een salon bij jou in de buurt zoeken. De ANBOS controleert regelmatig streng en de schoonheidsspecialist moet zijn salon ook blijven ‘updaten’. Je bent dus verzekerd van een goede schoonheidsspecialist, met goede en professionele apparatuur en producten

Extra specialisaties

Vrijwel elke schoonheidsspecialist heeft een specialisatie, bijvoorbeeld permanente make-up, manicuren of pedicuren of visagie. Een schoonheidsspecialist die lid is van de branchevereniging ANBOS is sowieso een professional op het gebied van verzorging van de huid en het lichaam, ontspannende en verzorgende behandelingen, advies over huid, make-up, producten en behandelingen van problemen met de huid. Een schoonheidsspecialist verkoopt ook vaak producten en geven advies op maat. De behandeling is altijd hygiënisch, persoonlijk en deskundig.

Tekst: Sanne van Bortel

Gezichtsbehandeling: gewoon doen!

Wat is er nou lekkerder dan verwend te worden door een professional om naderhand duidelijk een goed resultaat te zien? Niets toch? Vooral wanneer je een bruiloft gepland hebt heb je alle reden om ervoor te zorgen dat je door de beste vakkundige handen compleet wordt klaargestoomd voor je grote dag.

De kosten gezichtsbehandelingen

Hoeveel een gezichtsbehandeling kost, verschilt per soort behandeling. Je kunt heel een heel uitgebreide gezichtsbehandeling nemen, maar ook een basisbehandeling. Daarnaast zit er veel verschil in de kwaliteit per salon. Waar de ene gezichtsbehandeling super uitgebreid is met kwalitatieve producten en apparatuur, is de andere gezichtsbehandeling heel standaard, soms zelfs met producten die je zelf ook kunt aankopen. Kijk hier dus heel goed naar. Het maakt ook een groot verschil in de kosten als je een gezichtsbehandeling neemt die je in de week voor je bruiloft kunt laten doen, of samen met de salon een plan opstelt met meerdere gezichtsbehandelingen.

Soort behandeling & tijdsduur

Elke gezichtsbehandeling heeft een aantal onderdelen die behandeld worden. De duur van de gezichtsbehandeling heeft veel te maken met de te behandelen onderdelen en daarmee ook met de kosten van de gezichtsbehandeling. Elke salon werkt met een standaard gezichtsbehandeling die meer en meer uitgebreid (en duurder) wordt. Een gezichtsbehandeling begint ongeveer bij dertig euro en de duurste behandeling kan tweehonderd euro kosten. Onderling zitten grote prijsverschillen; sommige salons zijn gediplomeerd. Deze vragen uiteraard een hogere prijs, maar je kunt dan ook veel meer kwaliteit verwachten. Zowel van de producten, als van de specialisten, het advies en de apparatuur.

Verschillen gezichtsbehandeling

Van de standaard gezichtsbehandeling mag je uitgaan dat je een reiniging, een peeling, een masker en een gezichtscrème krijgt. Deze gezichtsbehandeling begint rond de dertig euro bij de goedkoopste salons. De behandelingen worden naarmate de prijs en de duur omhoog gaat uitgebreid met steeds exclusievere producten, behandelingen en apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan toegevoegde facetten zoals het epileren van wenkbrauwen, het verven van de wimpers en/of wenkbrauwen, het verwijderen van onzuiverheden, gezichtsmassages, ampullen, speciale maskers (zoals extra intensieve maskers of een foam-, gips-, of vliesmasker), liftende massages of liftende maskers, comfort modellage maskers en oogverzorging. Een gezichtsbehandeling kun je zo uitgebreid of basic maken zoals jij wil, maar zoek altijd een gediplomeerde salon. Zij voorzien je van advies en stellen een behandeling samen speciaal voor jouw huid.

Geschreven door Sanne van Botel

Jullie trouwfeest slaagt!

Bang dat het trouwfeest niet zo spetterend wordt als je hoopt, ondanks dat je de mooiste locatie hebt en de beste dj huurt? De sfeer op je trouwfeest kun je niet kopen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je deze zo goed mogelijk creëert. De muziek is daarbij heel belangrijk, maar ook de aankleding van de locatie. Lees onze tips om te zorgen dat jullie trouwfeest geslaagd wordt!

Te groot trouwfeest

Stel je gaat naar die ene gigantische discotheek waar iedereen het over heeft, waar altijd wel duizend mensen staan te dansen en te feesten. Je kijkt er gigantisch naar uit, zo’n groots feest, maar bij aankomst zijn er ‘maar’ tweehonderd mensen. In zo’n grote zaal oogt dat gigantisch leeg en kaal. En dat zal precies zo zijn bij jullie trouwfeest wanneer jullie een gigantische zaal afhuren voor jullie gasten.

Kiezen voor een locatie die past

Hoe groter de zaal, hoe leger het lijkt en dat maakt het geheel heel ongezellig en kil. Zorg voor een gepaste zaal of vul de grote zaal met decoraties, zoals planten of ballonnen.

Locatie aanpassen aan de groepsgroote

Je kunt de locatie ook opdelen met behulp van verplaatsbare muren of gordijnen. Dat maakt het direct een stuk knusser en de sfeer blijft daardoor gezellig. Mensen op jullie trouwfeest staan dichter op elkaar en er wordt meer gekletst.

Zitplekken voor de bruiloftgasten

Qua zitplekken en statafels moet je zorgen dat er niet te veel zijn. Regel een aantal zitplekken vlak naar de dansvloer voor mensen die slecht ter been zijn. Zo kunnen ze toch meekijken en genieten van de dansende mensen op het trouwfeest. Zet nooit de mensen die slecht ter been zijn met z’n allen aan één tafel in een hoek van de locatie, zodat ze ‘niet in de weg zitten’. Betrek ze erbij en zet ze op een rij langs de dansvloer. Ook met statafels mag je zuinig zijn en deze zet je ook langs de kant van de dansvloer, zodat iedereen dicht bij elkaar blijft en de drang om te dansen groot wordt.

Tot in de kleine uurtjes…

Dat willen jullie misschien heel graag, maar het beste trouwfeest stopt op het hoogtepunt en sluit af met een knaller. Zo gaat iedereen naar huis met een happy gevoel en misschien vinden ze het jammer dat het afgelopen is, maar beter dan dat iedereen naar huis vertrekt met het gevoel dat ze ein-de-lijk weg mogen gaan. Een mooi trouwfeest duurt ongeveer vier uur. Zorg dat je op tijd stopt en voorkom dat mensen gaan zitten gapen en uit zichzelf vertrekken met vage smoesjes.

Sfeertje scheppen

De sfeer kun je al voor een groot deel creëren door een mooie aankleding van het trouwfeest. Denk aan helium ballonnen voor een snelle, gemakkelijke en goedkope opvulling van de zaal. Vraag ook bij de locatie van jullie trouwfeest naar de mogelijkheden. Grote kans dat zij met een aantal leuke opties komen aanzetten. Zij hebben tenslotte al veel ervaring met locaties verhuren voor een trouwfeest en zullen vaker dit soort vragen krijgen.

Tekst: Sanne van Bortel

Geschikt restaurant vinden

Hoe ga je te werk als je een geschikt restaurant zoekt? Bedenk eerst wat je precies allemaal wil hebben. Maak een lijstje en neem dit mee naar een restaurant waar je tevens je bruiloft kunt vieren. Ook al heeft het restaurant niet alle voorzieningen die je graag wil, vraag naar de mogelijkheden. Er is vaak van alles mogelijk, met of zonder meerprijs.

Voordelen restaurant

Bij een restaurant als locatie voor je bruiloft zit een aantal voordelen. Een dergelijk restaurant maakt meestal gebruik van arrangementen en heeft al veel voorzieningen op de locatie, zodat jouw bruiloft de hele dag een succes wordt en blijft. Maak gebruik van de aanbiedingen en voordeeltjes die het restaurant biedt, want hoe minder jij hoeft te regelen, hoe meer je kan genieten van het moment zelf. Het is wel zo lekker als je weet dat het goed zit! Bovendien kunnen je gasten de hele dag op één locatie blijven, maar kunnen jullie als bruidspaar ook in sommige gevallen blijven slapen bij het restaurant. Zowel de dag voor de bruiloft als de dag na de bruiloft heb je dan een heerlijk ontbijt en kun je veel meer ontspannen voorbereiden of uitputten.


Soms werkt een restaurant niet met een vast arrangement, maar kun je werkelijk alles naar jullie wens laten aanpassen. De voorzieningen die dan nog niet aanwezig zijn, worden gewoon extern geregeld. Het personeel van het restaurant gaat heel ver om jullie dag zo bijzonder mogelijk te maken. Ga er dus samen even goed voor zitten en bespreek alle wensen en mogelijkheden (die zijn nagenoeg onbeperkt!).

Faciliteiten restaurant

Het belangrijkste is natuurlijk het eten. Het diner, de hapjes tussendoor en natuurlijk de drankjes. Kan het restaurant dit aan en komt alles uit de eigen keuken? Dat zorgt voor een flexibele opstelling. Maar denk ook aan andere praktische zaken zoals airco. Vooral wanneer het feest losbarst en de feestzaal van het restaurant vol staat met dansende mensen en eventueel een rookmachine. Het kan dan snel benauwd worden en vooral kinderen en oudere mensen kunnen hier niet zo goed tegen.


Om te voorkomen dat iedereen buiten gaat staan om een luchtje te scheppen is het belangrijk om te zorgen dat er een goede ventilatie mogelijk is. Bespreek hier nogmaals al je wensen door en zorg dat je niks vergeet, ook al lijkt het misschien nog zo klein. Zijn er faciliteiten in het restaurant aanwezig om te kunnen dansen of moet dat nog geregeld worden? Is er een plek om de receptie te houden? Pak de dagplanning erbij en streep per onderdeel weg wat er allemaal nodig is.

Tekst: Sanne van Bortel