Maandelijks archief: oktober 2014

De enveloppendoos als decoratie op je bruiloft

De enveloppendoos als decoratie Veel bruidsparen hebben als cadeautip een enveloppe met inhoud.

En omdat het bijzonder lastig is de enveloppen continue in de gaten te houden, is een enveloppendoos echt onmisbaar. Hierdoor kun je eenvoudig de gekregen enveloppen in de gaten houden, ze zijn veilig opgeborgen. En dat niet alleen.

Tekst: Marion van Zutphen

Hoeden voor de bruidegom

Een bruidegom met een hoedje op zijn hoofd kan een extra dimensie toevoegen aan zijn gehele trouwpak. Lees hieronder waarom een hoedje ook bij jou net dat ene beetje meer kan betekenen!

Oké, we geven het toe: vrouwen vallen vaak op bad boys. Een stoer of ontdeugend uiterlijk staat ons best aan. En zelfs de look van de subtiele maffiabaas vinden we af en toe best sexy. Een hoed geeft vaak iets mysterieus aan een man, maar het kan ook heel speels of heel hip zijn.


Of gewoonweg grappig, al verdwijnt dan wel de sexy look. Voor de bruidegom kan het alleen maar stijl toevoegen, want een man in een pak is sowieso al erg mooi. Een hoed maakt het helemaal af!

Tekst: Sanne van Bortel

De nieuwe Bruidstaarten van Rosalind Miller Cakes

Rosalind Miller heeft voor de winter 2014 weer prachtige bruidstaarten gemaakt en de smaken zijn om op te eten!

Je kan kiezen uit 4 smaak combinaties

Een heerlijke wortel bruidstaart, met ginger en walnoot…of wat dacht je van een fruitcake, rijkelijk doorweekt met cognac. Natuurlijk zijn er ook non alcoholische taarten, van chocolade, appel en kaneel. Laat je inspireren door Rosalind…

Roze kan altijd!

De tijd dat snoezig babyroze en knalroze alleen voor schattige kleine meisjes met blonde haren past is voorbij! De roze jurk voor de grotere bruidsmeisjes wordt steeds hipper.

Volwassen bruidsmeisjes

De volwassen bruidsmeisjes hoeven niet meer in een pastelkleurige jurk gestoken te worden, ze mogen knallen! Babyroze, gewoon roze en knalroze – het kan allemaal. Roze is een romantische kleur en door verschillende kleuren roze te kiezen voor de jurken krijg je een mooi kleurenpalet zonder dat het er raar uitziet.

Roze is een mooie kleur voor de bruidsmeisjes jurken

Bovendien springt de bruid er juist uit met een schitterende witte jurk tussen al het roze, en roze en wit gaat heel erg goed samen. Ook al is de bruid het middelpunt van de dag, ook de bruidsmeisjes mogen best stralen in een prachtige kleurige jurk.

Tekst: Sanne van Bortel

Creatieve manieren om je monogram te gebruiken

Het toepassen van jullie monogram of initialen geeft een hele persoonlijke touch aan de huwelijksdag. Er zijn vele manieren om dit creatief toe te passen. Laat je inspireren:

Creatieve manieren om je monogram te gebruiken

Etiket met jullie initialen

De DIY stoel met monogram

Initialen op de bruidstaart

Bruidskoekjes met iets extra’s

Jullie initialen op heerlijke bonbons

Een stijlvol gedecoreerd wijnglas

Goodie bags met een persoonlijke stempel

Gedecoreerde letters

Bruidsaccessoires online

Trouwaccessoires zijn belangrijk voor de bruid, zij geven net dat beetje extra glans aan haar outfit.

Bruidsaccessoires zijn de kersen op de taart

Bruidsaccessoires zijn te vinden in alle soorten en maten. Van eenvoudig tot overdadig, van low budget naar heel kostbaar, dus voor elk wat wils. Voor mooie en bijzondere bruidsaccessoires hoef je zelfs de deur niet meer uit. Profiteer van de dreamservice van Dreamwedding en bestel bijzondere en exclusieve bruidsaccessoires online.

Tekst: Marion van Zutphen

Trouwen & huwelijksreis in Spanje!

Jullie gaan trouwen  in  Spanje en daarna op huwelijksreis,  jullie willen heel veel zien en van zoveel mogelijk dingen genieten. Toch zullen jullie een keuze moeten maken, want Spanje heeft zoveel te bieden. Een fantastisch land met onbegrensde mogelijkheden qua sfeer voor een super bruiloft! Informeer bij de professionals over trouwen in het buitenland.

Trouwen & huwelijksreis in Spanje!

Andalusië

De meest zuidelijke regio van Spanje met adembenemende bergen, verrukkelijke tapas en bruisende steden met daartegenover rustige en verlaten, romantische stranden. Lekker eten en de geweldige cultuur zijn twee factoren waar je niet omheen kunt als je Spanje bezoekt. Er wordt veel gedanst in Spanje, van de romantische flamenco tot de flitsende nachtclubs.

Er zijn veel kastelen en het is een uitermate geschikte omgeving voor wandelaars. Ook fietsers kunnen hier hun hart ophalen; er zijn vele fietsroutes die langs oude spoorwegen lopen. Voor de kunst- en historicaliefhebbers raden we het aan om Barcelona te bezoeken; er is hier veel architectuur van de beroemde Gaudí en art nouveau te vinden.

Kies je ervoor om een lekkere verwenvakantie te boeken en wil je op zoek naar spa’s en welness? Bezoek dan Marbella, dit is één van de beroemdste en belangrijkste badplaatsen. Bovendien kun je in de buurt vaak ook andere ontspannende activiteiten vinden, zoals – jawel – golfen. De meest indrukwekkende golfbanen vind je in Spanje!

Alhambra, Granada

Een andere must see in Spanje is het superromantische en sprookjesachtige paleizencomplex in Granada. Zodra je binnen de muren van Alhambra bent, word je overweldigd door de schoonheid van de Arabische paleizen. Het Generalife heeft prachtige en heerlijk geurende tuinen en als je nog steeds niet onder de indruk bent zijn er altijd nog de enorme kerken en middeleeuwse torens uit de Renaissance. Marmer, fijn houtwerk, kaligrafieën, boogwerken, geometrie… Je kijkt je ogen uit en het is nog heel romantisch ook. Daarnaast levert het hele mooie foto’s op in combinatie met je bruidsjurk en –pak!

Geschreven door Sanne van Bortel

Naam- en tafelkaarten

Een goede tafelschikking is echt onmisbaar om het diner ontspannen te laten verlopen. Het vergt wel wat voorbereiding, maar het kan een hoop gedoe tijdens de huwelijksdag voorkomen. Tafelschikking zorgt namelijk voor duidelijkheid bij alle gasten.

Naam- en tafelkaarten

Placeren

De tafelschikking, oftewel het placeren, vertelt de gasten waar ze kunnen gaan zitten. Naast het placeren per persoon per tafel kun je er ook voor kiezen om alleen de tafels te benoemen. Gasten worden zo wel naar een bepaalde tafel verwezen, maar hebben hier wel de vrijheid om te kiezen waar ze willen zitten. Dat maakt de voorbereiding voor de tafelschikking ook net iets eenvoudiger.

Om het helemaal duidelijk te maken, kun je bij de entree(s) van de dinerzaal een overzicht van de tafelschikking in de vorm van een plattegrond ophangen, passend bij het thema van het feest.

Wees creatief!

Dat de tafelschikking niet alleen maar standaard met nummers hoeft, laat ons pinterest bord over dit thema wel zien. Gebruik je creativiteit!

Marion van Zutphen

Schoenen om U tegen te zeggen!

Vrouwen en hun liefde voor schoenen; leg het maar eens uit. Met het steeds breder wordende aanbod in trouwjurken wordt ook het aanbod in bruidsschoenen steeds groter. Na het jurk-shoppen is schoenen shoppen natuurlijk het aller-leukste van de wereld!

Ik hoor de mannen al zuchten – nóg meer schoenen!

Ja, en wij vrouwen kunnen er alleen maar om juichen. Schoenen passen, aanraken, bekijken en het beste: schoenen hebben. Heel veel schoenen hebben. Het liefst kopen we voor de grote dag meer dan één paar schoenen. Een vrouw moet keuze hebben, toch?


© Bruidsschoenen van Aruna Seth

De tijd van witte of crèmekleurige nette bruidsschoenen is voorbij. Tijd voor knallende kleuren en hoge hakken! En natuurlijk lage hakjes voor wanneer we zere voeten krijgen. Wat dacht je van knallende rode bruidsschoenen?

Misschien wil je één van je paren bruidsschoenen toch in een mooie witte of ivoor kleur hebben

Dat kan! Want er zijn ook heel veel traditionele bruidsschoenen met een prachtig accent, bijvoorbeeld een gouden randje. Misschien wil je een detail dat minder opvalt, bijvoorbeeld een knalroze zool. Vanaf de voorkant zie je dit leuke fleurige detail niet, maar van de achterkant of wanneer je je voet optilt komt er ineens een vrolijke kleur tevoorschijn!

Het kan ook zijn dat je niet zo van felle kleuren houdt of dat dit niet past bij de rest van de bruiloft

Bij de witte en ivoorkleurige bruidsschoenen kun je ook kiezen uit verschillende patroontjes op je schoen of misschien een leuke gesp. Heb je al eens aan stoere boots gedacht? Ook hier zijn talloze variaties op te bedenken. En als je niet kunt kiezen, neem je toch gewoon een extra paar…?


Tekst: Sanne van Bortel

Entertainment voor de kids

Zijn er meerdere kinderen en heb je voldoende budget? Overweeg dan speciaal entertainment. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een ballonnenclown, een springkussen, een tafeltennistafel of een popcornkraam. Voor de wat oudere kinderen is een ‘game room’ natuurlijk een geweldige tijdsbesteding.

Vele handen …

Kinderen vinden het vaak ook heel leuk om mee te helpen in de keuken en om zo hun eigen bruiloftsmaal te maken. Is het niet mogelijk om een heel ‘diner’ voor te bereiden? Dan mogen de jonge gasten misschien wel hun eigen cakejes of toetjes versieren.

Overleg met de locatie over de bruidskinderen

Overleg met de locatie wat de mogelijkheden zijn. Omdat vooral jongen kinderen niet lang kunnen stilzitten  is een aparte kindertafel wel een aanrader. De kinderen eten samen met de oppas hun eigen diner en kunnen daarna lekker van tafel zonder dat andere gasten hier last van hebben.

Optimaal genieten voor iedereen!

Met je juiste voorbereidingen en wat entertainment genieten niet alleen de kleintjes, maar ook hun ouders, opa’s en oma’s optimaal van de bruiloft!