Maandelijks archief: september 2014

Jullie huwelijk in een luchtballon

Love is in the air was nog nooit zo letterlijk! Trouwen in een vliegtuig, op een boot, onder water of zelfs onder de grond; je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er trouwen. En je kunt nu zelfs trouwen in de lucht, namelijk in een Luchtballon 

Jullie huwelijk in een luchtballon

Jullie huwelijk in een luchtballon

Natuurlijk moet het tekenen van de huwelijksakte wel in het gemeentehuis of op een officiële trouwlocatie gedaan worden. Maar als de formele zaken geregeld zijn, kun je de ceremonie voortzetten in de lucht. Vaak bieden de ballonvaartbedrijven ook extra opties aan, zoals een lekker hapje en drankje boven in de lucht. Natuurlijk moet er champagne gedronken worden of getoast worden. Dat kan allemaal!

Terwijl jullie langzaam over prachtige landschappen glijden, voltooien jullie de trouwceremonie. Een onvergetelijk moment, voor zowel jullie als alle gasten. Alle gasten? Ja zeker, bij sommige ballonvaartbedrijven kun je met een gezelschap tot wel 250 personen tegelijk de lucht in. Stel je dat maar eens voor! Een ontzettend bijzonder en memorabel gezicht, zowel vanaf de grond als vanuit de lucht.

Ballonvaren – trouwen

Geschreven door: Sanne van Bortel

Trouwen en een safari in Afrika

Eerst trouwen en dan op  huwelijksreis door Afrika . Op avontuur en verwennen jullie jezelf natuurlijk gruwelijk, met je tenen in het witte strandzand en een cocktail in je hand… Luieren in het zonnetje, langzaam wiegend in de hangmat. Of niet natuurlijk. Je kunt ook een super stoere en actieve huwelijksreis door Afrika boeken. Afrika is een veelzijdige bestemming, je kunt er zowel voor comfort en luxe als voor actie en avontuur terecht. Een safari-huwelijksreis… heb jij daar al aan gedacht? vraag vrijblijvend bij de professionals voor de mogelijkheden.

Trouwen en een safari in Afrika

Trouwen en een safari in Afrika

Uiteraard is een eenvoudige kampeerreis ook een optie. Vaak kiezen bruidsparen echter niet voor één soort vakantie, maar combineren een aantal facetten van deze geweldig mooie en veelzijdige bestemming.

Een huwelijksreis door Afrika is een romantische, ontspannende, actieve, avontuurlijke en/of spannende ervaring die je nooit zult vergeten en altijd zult koesteren. Een reis om trots op te zijn! Een huwelijksreis door Afrika is meestal een combinatie van rust (schitterende stranden, zwembaden en spa’s) en actie (safari, wandelen, fietsen, duiken).

Elk land in Afrika heeft andere charmes; zo is Zanzibar heel exotisch, hebben Mauritius en Mozambique de mooiste stranden, is Zuid-Afrika superveelzijdig, kun je in Namibie het beste relaxen en is Zambia heel erg ruig. En als je echt op een avontuurlijke safari wilt, dan moet je echt een bezoekje brengen aan Botswana of Tanzania. En als je niet kunt kiezen… Dan doe je toch van alles een beetje?

Geschreven door: Sanne van Bortel

Vuurwerk op zee

Vuurwerk komt het beste tot zijn recht als het boven een open vlakte wordt afgestoken. Dat geldt nog meer voor vuurwerk op zee of een meer omdat je dan ook de weerkaatsing in het water erbij hebt. Afhankelijk van jullie trouwlocatie is het de moeite waard om na te gaan of je daar of vlakbij boven water vuurwerk mag laten afsteken en daar een vergunning voor kunt krijgen.

Vuurwerk op zee

Vuurwerk op zee

Trouwen jullie op het strand en is er budget voor een goede vuurwerk- en/of lasershow, dan kan het vuurwerk ook vanaf drijvende pontons worden afgestoken. De nieuwste trend is het filmen van je vuurwerk met een drone en het filmpje delen op social media. Cool! Maar, let op: er zijn twijfels of dit wel is toegestaan.

De mooiste dag van je leven

De mooiste dag van je leven wil je natuurlijk laten vastleggen in een bruidsreportage. Een levendige herinnering waardoor je jaren later nog steeds kunt nagenieten van deze bijzondere dag.
De mooiste dag van je leven

Een bruidsreportage, meer dan foto’s

Nog niet zo heel lang geleden was het vooral gebruikelijk dat de bruidsreportage alleen in een mooi fotoalbum werd vastgelegd.Tegenwoordig zijn er, met dank aan de techniek, nog veel meer mogelijkheden.

De vakspecialist

Voor een mooi en vakkundig eindresultaat, kies je voor een fotograaf die gespecialiseerd is in bruidsfotografie. Bespreek ruim voor de trouwdag wat je wensen zijn voor de bruidsreportage.

Statig of losjes?

Wil je veel statige portretten en groepsfoto’s of kies je juist voor een hele losse stijl? Is de fotograaf alleen overdag aanwezig is, of juist ook tijdens het avondfeest? Zomaar een paar vragen die in je opkomen en die je vooraf heel goed met elkaar moet bespreken.

Vertrouwen

Tijdens de trouwdag breng je veel tijd met elkaar door en beleef je samen best wel intieme momenten. Het spreekt eigenlijk voor zich dat je jezelf vertrouwd en op je gemak voelt bij de fotograaf.  Alleen dan zal hij of zij zal het beste in je naar boven halen!

Etiquette tafelschikking

Volgens de klassieke etiquette regels zitten bruid en bruidegom in het midden van de lange zijde van de tafel. Bij voorkeur staat deze hoofdtafel als stralend middelpunt in de ruimte. De bruid zit aan de linkerzijde van de bruidegom, de kant van zijn hart. Naast de bruid zit de vader van de bruidegom, naast de bruidegom zit de moeder van de bruid. De moeder van de bruidegom en de vader van de bruid zitten tegenover het bruidspaar.

Etiquette tafelschikking

Klassieke tafelschikking

De bruidskinderen zitten naast de ouders van het bruidspaar, hiernaast zitten weer de oudste (dichtste) familieleden. Overige gasten worden volgens rang en leeftijd geplaatst. Als bruid of bruidegom geen ouders meer hebben, dan worden hun plaatsen ingenomen door de oudere familieleden of door de getuigen.

Kinderen geen bezwaar!

Veel (jonge) kinderen kunnen niet lang stilzitten. Een vier- of vijf gangen diner uitzitten is dan ook een hele uitdaging voor ze. Door een echte kindertafel te dekken waar ze hun eigen diner kunnen nuttigen, het liefst onder het toeziend oog van een oppas, is het ook de kids een feestje!

Tot slot

Zet bekenden bij elkaar neer en houdt rekening met conflicten of spanningen. Gebruik naamkaartjes en hang een plattegrond van de indeling op bij de ingang van de dinerruimte. Er zijn vele leuke, stijlvolle en creatieve manieren om dit te doen.

Kijk voor meer mogelijkheden bij de professionals

Tips om stressvrij je huwelijk plannen

De organisatie van een huwelijk kost veel tijd en energie. Vaak veel meer dan je vooraf zelf kunt bedenken. Er moet van alles worden geregeld en gepland. Zeker als je alles tot in de puntjes wilt verzorgen. Tel er een drukke baan bij op en een vol sociaal leven en de agenda loopt al snel over.

Tips om stressvrij je huwelijk plannen

Tools om het overzicht te bewaren

Maak een duidelijk overzicht van alles wat je moet doen en wilt regelen en plan deze acties duidelijk en realistisch in je agenda in. Laat de werkzaamheden niet tot het laatst liggen en plan ze ruim op tijd in. Soms kosten dingen gewoon meer tijd dan je in de eerste instantie bedenkt.Een planning maken is één, je eraan houden is natuurlijk een tweede. Met andere woorden, als je een planning maakt, zorg ervoor dat deze ook echt wordt nageleefd en laat geen acties liggen. Loopt de stress af en toe toch te hoog op, aarzel dan niet en vraag om hulp. Vrienden en familie vinden het vaak niet erg om een steentje bij te dragen. Wil je de organisatie van jullie huwelijk liever gedeeltelijk of helemaal uit handen geven of een professionele ceremoniemeester tijdens de grote dag? Schakel dan de hulp in van een weddingplanner. Hij of zij ontzorgt jullie voor en tijdens de grote dag.

Marion van Zutphen

Waar let je op bij het kiezen van een trouwlocatie?

Een van de eerste dingen die je doet tijdens de voorbereidingen op de bruiloft, is het zoeken naar een geschikte trouwlocatie. Waar je wilt trouwen is natuurlijk sterk afhankelijk van persoonlijke smaak, voorkeur en budget. Vraag offertes en prijzen aan en leg ze naast elkaar voor een goed vergelijk.

trouwlocatie waar moet je op letten?

Waar let je op bij een trouwlocatie?

Belangrijk is dat de locatie goed bij jullie past. Neem de tijd bij het maken van de juiste keuze. Kijk voor sfeerimpressies en de mogelijkheden die er zijn naar de websites van de professionals op bruiloft.nl. Wij vertellen je in vogelvlucht op welke zaken je moet letten bij het kiezen van de juiste locatie.

Checklist voor het maken van de juiste keuze

*De kosten. De locatie is een groot deel van je kostenpost, kies bewust.

*Reserveer op tijd! Goede en populaire locaties zijn vaak snel volgeboekt.

*Hoe ziet de dag eruit? Blijf je op een plek of zijn er meerdere locaties?

*De gasten. Hoeveel gasten wil je uitnodigen en past dit bij de locatie?

*Welk soort entertainment wil je? Bekijk of het past op de locatie?

*Waar? Wonen gasten in de buurt of zijn er slaapplaatsen nodig?

*Het soort feest. Bezoek locaties om een goed beeld te krijgen van de plek.

Marion van Zutphen

bloemversieringen op jouw bruiloft

Bloemversieringen. Ze vormen een fleurige kroon op jullie trouwdag. Naast bruidsboeket, corsages, bloemstuk voor het trouwvervoer en bloemen voor de bruidsmeisjes kun je de huwelijksdag verrijken met mooie bloemdecoraties. Denk aan versieringen op tafels en aan stoelen, gestrooide bloemblaadjes op de loper en bloemen op de plek waar jullie elkaar het jawoord geven.

bloemversieringen op jouw bruiloft

Van subtiel tot uitbundig

Versier met bloemen de dinerzaal en feestruimte. Dit kan van eenvoudig en subtiel tot heel uitbundig, net wat bij jullie past. Veel trouwlocaties bieden de mogelijkheid om de bloemdecoratie voor jullie te verzorgen. Een prima manier om alle ruimtes feestelijk te laten decoreren zonder dat je er zelf extra werk mee hebt.

De bloem- of weddingstyliste

Wil je toch net iets meer of wil je er een hele persoonlijke draai aan geven en de bloemversieringen geheel in stijl van al het bruidswerk hebben? Dan kun je hiervoor de bloemenspecialist, die al jullie bruidswerk maakt, of een weddingplanner of -stylist inschakelen. Overleg dit altijd wel even met de trouwlocatie.

Wil je nog meer voorbeelden zien van mooie bloemdecoraties? Kijk dan voor meer inspiratie op onze pinterest pagina of neem een kijkje op de websites van de professionals op bruiloft.nl.

 

Trendy bruidskapsels

Dat niet alleen de bruidsmode aan mode onderhevig is, bewijzen wel de laatste grote bruidsmode shows die onlangs werden gehouden. Naast de mooiste en meest fantastische bruidskleding waren ook de nieuwste bruidskapsels op de catwalk ook een lust voor het oog.

Laat je inspireren door al het nieuws in de wereld van de bruidskapsels!