Maandelijks archief: juli 2014

Behind the scenes

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het er aan toe gaat bij een fotoshoot van een bruidsmagazine? Bridal Guide gunt je een kijkje achter de schermen met deze ‘Behind the scenes’ film.


Fotocredit:FashionStock.com / Shutterstock.com

Trouwen in crisistijd

Een bruiloft is één van de mooiste dagen van je  leven, maar tegelijkertijd ook één van de duurste dagen van je leven. En in deze tijden van economische crisis kan een het huwelijksbudget dan ook extra zwaar drukken op de totale begroting van jullie huishouden. Dan maar niet meer trouwen? Of het misschien uitstellen? Dat hoeft helemaal niet! Want met een beetje uitkijken en realistisch plannen kun je prima op het budget letten.

Trouwen in crisistijd

Budget samenstellen

Om te beginnen stel je samen het beschikbare budget vast. Bedenk dan hoe je de bruiloft wilt invullen. Maak een wensenlijstje en schat globaal het aantal uit te nodigen gasten in. Het spreekt voor zich dat hoe groter het aantal gasten is, des te hoger de kosten die hieraan verbonden zijn.

Prijzen en offertes opvragen

Om een goed beeld te krijgen of wensen en begroting realistisch zijn, kun je prijzen en offertes opvragen bij verschillende leveranciers. De kosten voor locaties en catering zijn meestal de grootste kostenposten voor een bruiloft. Door een locatie te kiezen dat past  bij het budget, heb je al veel gewonnen. Maak een duidelijk plan van aanpak en overzicht van het beschikbare budget per onderdeel. Blijf hierin altijd heel realistisch!

Weddingplanner

Om je op weg te helpen bij het opstellen van de begroting en het bewaken van het budget, kun je prima gebruik maken van de handige budgetplanner op deze vernieuwde website van Bruiloft.nl!

Trouwen en trends

Trouwen als Patty Brad… Of als Caroline Tensen. Dromerige locaties, oude kastelen, mooie stranden, wie kent de beelden niet? Net als bijna iedereen willen jullie ook dat jullie bruiloft hip en trendy is. Is het budget niet toereikend dan zijn er allerlei mogelijkheden om in elk geval de sfeer van zo’n bruiloft te creëren. Trends in trouwen zijn absoluut niet onbereikbaar.

Trouwen en trends

Kleurrijk

Waarom alles in het wit? Of omgekeerd: zou het niet leuk zijn als iedereen in het wit gekleed gaat? Los van de zeer persoonlijke vraag welke kleur de bruidsjurk moet hebben (dat laten we graag aan jou als bruid over),kun je eindeloos met kleuren variëren, decoreren en een bepaalde sfeer creëren. Een bloemenpracht kan nog indrukwekkender worden als je strikt met één kleur bloemen werkt, of juist met een enorme hoeveelheid verschillende kleuren groen in reusachtige boeketten als een soort kleurenwaterval. Een groots effect, dat je in miniatuur laat terugkomen in het bruidsboeket.

Mooie oude huizen

Ons land is rijk aan grote oude huizen. Van top tot teen gerestaureerd. Of juist wat sleets en vervallen. Voor beide valt veel te zeggen. Oude grote huizen hebben iets bijzonders, iets wat je ergens anders niet tegenkomt. Grandeur. Stel je een groot oud huis voor, verlicht met kaarsen en gedecoreerd met prachtige boeketten badend in geraffineerd aangebrachte verlichting tegen gescheurd behang en afbrokkelende muren. Het effect is groots en meeslepend. Wat je overigens ook voor elkaar kunt krijgen in gerestaureerde oude panden.

Meer dagen

De bruidsparen in de inleiding van dit artikel gaven het voorbeeld. Meerdaagse huwelijken, en dan meestal in een weekend, hebben een heel speciale sfeer. Niemand hoeft ’s avonds laat op weg naar huis en iedereen komt elkaar de volgende ochtend tijdens een heerlijk ontbijt weer tegen. Nadelen? Je moet meer organiseren om je gasten te blijven amuseren en de kosten zijn natuurlijk hoger.

Het buitenland

Met de komst van de Babs, de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, is trouwen in het buitenland aanzienlijk gemakkelijker geworden. Daar, op jullie droomlocatie, kan de Babs jullie in de echt verbinden. Het organiseren ervan moet je overigens wel zelf doen. Ga je samen op het internet of bij een reisbureau op zoek naar een bijzondere bestemming om daar te trouwen, of voor een onvergetelijke huwelijksreis, dan wil je op voorhand natuurlijk zeker zijn van kwaliteit en het nakomen van afspraken. Je moet er toch niet aan denken dat er iets fout gaat of dat het hotel tegenvalt! Let er daarom bij het inwinnen van informatie en bij het boeken zelf altijd op of het reisbureau wel is aangesloten bij de ANVR en bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), beide te herkennen aan de bekende logo’s.

Surprise!

Stel: je vraagt je familie, vrienden en vriendinnen voor ‘zomaar’ een gezellig feest. Ze worden nietsvermoedend ontvangen met een feestelijk drankje, de deuren zwaaien open en daar staan jullie als bruidspaar. Surprise! De verrassing zal compleet zijn en mogelijk hier en daar tot ontroering leiden. Na de begroeting en de huwelijksplechtigheid kan het feest losbarsten. Een bruiloft die niemand ooit meer zal vergeten.

100% duurzaam

Duurzaamheid is ‘in’. Dus wat dacht je van een 100% duurzaam huwelijksfeest? Geen trouwkaarten, maar alles via e-mail, een elektrisch aangedreven of hybride bruidsauto en dito volgauto’s (of alles en iedereen op de fiets), het zoveel mogelijk tegengaan van energieverbruik tijdens het feest, akoestische muziek en gerechten met duurzaam voedsel, zoals bijvoorbeeld MSC gevangen vis, et cetera. Klinkt dat saai? Dat hoeft absoluut niet! Er zijn heel veel mogelijkheden om je bruiloft milieuvriendelijk te organiseren. Wil je dat, bedenk dan wel dat het pas geloofwaardig wordt als je ook werkelijk aan alles hebt gedacht!

Trouwen op het strand

Heb je ooit gegeten op het strand genietend van het fantastische schouwspel van de ondergaande zon? Als je daar toch eens zou kunnen trouwen . . . ! Welnu, dat kan maar lang niet overal en ook ben je aan allerlei regels gebonden. Wij zochten voor je uit welke regels dat zijn en geven jullie ook wat leuke tips mee voor een superromantische bruiloft op het strand afgesloten met een spetterend strandfeest.

Hollands weertje

Zullen we het eerst even over het Hollandse weer hebben? Je bruiloft buiten houden (let op: de huwelijksplechtigheid zelf moet altijd binnen in een daarvoor aangewezen ruimte plaatsvinden), of het nu op een prachtig gazon is of op het Noordzeestrand, brengt altijd het risico van slecht weer met zich mee. Daarop kun je anticiperen door te werken met een grote partytent die je in allerlei soorten en maten kunt huren, maar dat is op het strand meestal niet haalbaar of niet toegestaan. Ga daarom direct op zoek naar een geschikt strandpaviljoen. Daar moet je toch zijn voor de  trouwplechtigheid zelf. Je vindt er ontelbare langs de hele Noordzeekust. Een aantal daarvan is door de diverse kustgemeenten aangewezen als trouwlocatie. Een andere beperking is dat strandpaviljoens slechts zo’n 6 maanden per jaar op het strand staan. Hoewel een aantal gemeenten ook permanente strandpaviljoens telt waar je het hele jaar door kunt trouwen. Zijn jullie het eens over de plek waar jullie willen trouwen? Kijk dan eerst op de site van de gemeente en vraag naar wat kan en niet kan. Dat voorkomt teleurstellingen.

Trouwlocatie

In Nederland kun je alleen trouwen op locaties die door gemeenten officieel daarvoor zijn aangewezen. Wil je op het strand trouwen, dan kun je het beste eerst checken welke kustgemeenten over dergelijke trouwlocaties op het strand beschikken en welke dat zijn. Het aanwijzen door de gemeente betekent ook dat je rekening moet houden met een aantal officiële regels. Zo moet, zoals gezegd, het huwelijk zelf in een ruimte plaatsvinden, wordt die ruimte door de gemeente ter beschikking gesteld, en moet de ruimte voor iedereen toegankelijk zijn en de openbaarheid zijn gewaarborgd. Pas je deze regels strikt toe, dan is trouwen op het strand eigenlijk niet mogelijk. Maar gelukkig gaan veel kustgemeenten daar soepel mee om. Bekend zijn ondermeer Scheveningen, Noordwijk en Zandvoort. Maar ook in Zeeland en de kop van Noord-Holland zijn er kustplaatsen waar jullie met succes op zoek kunnen gaan naar een superromantische trouwlocatie op het strand.

Strandkleding

Een bruiloft op het strand is informeel en heeft een bijzondere sfeer. Het is allemaal wat ‘losser’ dan elders. Denk er daarom ook aan dat je bij de uitnodiging vraagt of mensen daar in hun kledingkeuze rekening mee willen houden. Dat voorkomt misverstanden. Heb je eenmaal de locatie van je dromen gevonden (en is die door de gemeente aangewezen als trouwlocatie), probeer dan de sfeer en beleving aldaar zoveel mogelijk in jullie huwelijksdag door te voeren. Zijn er bijvoorbeeld een mooi terras, palmen (echt, die zijn er!) en een mooie uitloop naar het strand, dan kun je helemaal losgaan met een (sub)tropische sfeer voor je  trouwkaarten, decoraties, de kleding van de bediening, de trouwbedankjes, enzovoorts. En dan, een heerlijke, zonovergoten dag, afgesloten met een prachtige zonsondergang, begeleid door heerlijke muziek. Dancing the night away. Fantastisch toch?

Eerste bijzondere trouwdatum dinsdag 11-11-14

Nu al blijkt dat trouwen op 11-11-2014 om 2 uur meer populair is dan een ordinaire dinsdag middag. Bruidsparen kiezen deze bijzondere dinsdag meer dan in andere jaren op vergelijkbare dagen om in het huwelijksbootje te stappen. Dat blijkt uit de wandelgangen bij de burgerlijke stand in verschillende gemeenten.

Indicatie kosten bruidsboeket

De eerstvolgende trouwdag met een semi speciale datum

Trouwen op 14-02-2014 is voorlopig de laatste dag met een speciale en inspirerende datum. Een enkel bruidspaar heeft hier zelfs nog een bijzonder verzoek aan toegevoegd: trouwen op 14-02-14.

Meer aanvragen dan gewoon

Het gaat nu slechts nog om een kleine tussenstand. Maar in veel gemeenten kan een huwelijk tot zes weken voor de grote dag worden aangevraagd!

Weddingplanner…een vak appart

Zoveel te doen, zoveel te regelen…  Dat kun je natuurlijk allemaal zelf doen, maar met een professionele weddingplanner kunnen jullie in alle rust de organisatie van jullie trouwdag uit handen geven. Het wordt de belangrijkste dag van jullie leven. En er mag natuurlijk aan niets ontbreken.

Weddingplanner...een vak appart

Zo kunnen jullie “echt” genieten

De weddingplanner gaat aan de slag met het organiseren en coördineren van jullie bruiloft. Hij of zij onderhoudt contact met het bruidspaar, maar ook met de gasten, de leveranciers en anderen.  Met passie voor het vak en de ervaring van de weddingplanner zorgen ervoor dat jullie bruiloft onvergetelijk wordt. Zodat jullie en de gasten “echt” kunnen genieten van de mooiste dag! Kijk maar eens bij onze professionals in jouw regio…

Bruidsjurken van Viktor en Rolf

Goed nieuws voor alle bruiden die de komende tijd gaan trouwen en helemaal weg zijn van de stijl van het ontwerpers duo Viktor en Rolf! Het duo heeft namelijk een eigen collectie bruidsjurken ontworpen.

Prinses Mabel

In het verleden hebben Viktor en Rolf al wel eens een bruidsjurk ontworpen voor bijzondere gebeurtenissen, zoals de bruidsjurk van prinses Mabel. De collectie van nu wordt echter de eerste echte bruidscollectie van het Nederlandse ontwerpers duo.

Bruidsjurken

De lijn van de bruidsjurken collectie bestaat uit zes hele verschillende creaties, variërend van een hele korte trouwjurk tot een jumpsuit. Allemaal uitgevoerd in het wit of ivoor.

Blij met de collectie

De ontwerpers zijn helemaal blij met hun nieuwe collectie. “We ontwerpen graag bruidsjurken, omdat er zoveel emotie aan vast zit. Een trouwjurk is het ultieme kledingstuk, het is een icoon”, laten de mannen weten.