Maandelijks archief: oktober 2013

Een persoonlijk tintje voor je bruiloft

Een bruiloft kun je op vele manieren organiseren. In het verleden werd vaak gekozen voor de weg die al vaker bewandeld was en organiseerde je de trouwdag zoals je dit al veel vaker hand gezien bij anderen. Bruidsparen van nu echter willen zich echter veel meer onderscheiden van anderen en willen daarom graag een personal touch voor hun huwelijksdag en gaan daarmee steeds creatiever te werk. Immers, het zijn vaak de kleine dingen die jou en de gasten het langste zullen bijblijven.

Een persoonlijk tintje voor je bruiloft

‘Personal touch’

Natuurlijk hoef je echt niet alles opnieuw te bedenken. Een combinatie van een aantal vaste elementen, bijvoorbeeld voor de officiële momenten, kun je prima combineren met creativiteit op de minder formele momenten. Ook met een kleiner budget is dit goed te doen. Wij geven je een paar tips over hoe je de bruiloft kunt personaliseren.

Bruid versus bruidegom

Schrijf beiden 15 of 20 leuke dingen over elkaar op papier. De laatste regel voor beiden is dan bijvoorbeeld ‘Hij … is mijn man’ en ‘Zij … is mijn vrouw’. Maak het geheel mooi op, lijst het in en bevestig het aan de achterzijde van de stoelen.

Zeg al ‘dankjewel’ tijdens het feest

Wil je graag al je dierbaren bedanken voor de komst naar jullie bruiloft en het geven van de cadeaus, dan hoeft dan natuurlijk niet pas na een paar weken. Veel leuker om jullie blijk van waardering al tijdens het feest te geven!

Laat je passie of hobby zien

Laat zien wat jullie favoriete passie, hobby of sport is. Door dit op verschillende plaatsen terug te laten komen wordt het ook echt jullie bruiloft.

Je persoonlijke smaak, heel belangrijk!

Presenteer je liever niet een enorme bruidstaart, bestaande uit meerdere lagen, en weet je dat jouw gasten daar ook niet helemaal van gecharmeerd zijn? Kies dan voor een dessert tafel met allemaal kleiner cakejes, zoals de cup cake, cake pop, candy en misschien wel vers fruit.

Een ‘live’ schilderij

Laat het mooiste moment van de dag vastleggen door een ‘live painter’. Deze ware kunstenaar maakt een kleurrijk en persoonlijk kunstwerk. Er zijn diverse professionals die dit kunnen. Maar wil je niet te diep in de buidel tasten, dan is het misschien een optie om een kunststudent uit te nodigen tijdens jullie grote moment …

Tot slot

Creativiteit kost vaak veel tijd, zeker als je het zelf wilt doen. Wil je een persoonlijk tintje aan jullie huwelijksfeest meegeven? Begin dan op tijd met alle voorbereidingen om stress te voorkomen.

Marion

Een thema voor je bruiloft

Wil je een hele persoonlijke touch aan de bruiloft geven en een uniek feest organiseren? Kies dan een bepaalde stijl als thema. Kijk goed naar jezelf, wat vind je mooi en wat past bij je? Blijf je graag dicht bij de natuur dan is wellicht een ‘green wedding’ een idee. Misschien spreken de nostalgie en de pastelkleuren van een vintage wedding je meer aan. En wat te denken van hip en trendy of DIY? Er is veel mogelijk! We geven een paar voorbeelden.

Een thema voor je bruiloft

Vintage wedding

De vintage wedding bestaat al een paar jaar, maar is nog steeds een trend. Nostalgische spullen als oude boeken, veldboeketten, gebruikte kastjes, een Engels theeservies en foto’s in zilveren lijstjes passen in dit romantische plaatje. Mint en pastelkleuren voeren de boventoon. Een oude typemachine is een perfect gastenboek, een weiland of schuur de ideale locatie. Een vintage trouwjurk mag niet ontbreken.

Green wedding

De green wedding past helemaal in de huidige tijdsgeest. Duurzame producten, biologische catering, tweedehands bruidskleding, de fiets als trouwvervoer of gezamenlijk in een bus. Groen is dè kleur. Gasten worden digitaal uitgenodigd of met een uitnodiging van groeipapier. Een cadeautip voor de gasten is geld geven aan een door het bruidspaar gekozen goede doel.

DIY wedding

De DIY wedding vertelt al dat je ‘het allemaal zelf doet’. Het is een manier om een hele persoonlijke touch aan de bruiloft te geven. Je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt het zelf: uitnodigingen, decoratie, bloemstukjes, tafellopers en gekleurde linten. Om geen stress te krijgen en tijdig alles af te hebben, moet je vroeg beginnen met de voorbereidingen.

Moodboard

Een moodboard is een beeldcollage; een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Met een moodboard kun je op heel eenvoudig wijze jouw ideeën voor de bruiloft in beeld vertalen, het helpt je de gedachten te ordenen. Ook in de briefing naar de leveranciers toe werkt een moodboard heel goed. Zij zien in één oogopslag wat de wensen zijn.

Moodboard

Op de oude manier?

De werkwijze is simpel. Pak een stapel tijdschriften en magazines. Knip, scheur en plak alle plaatjes, kleuren, vormen en stoffen, die jou aanspreken, op een groot vel wit papier. Een tijdrovend klusje, maar je zal versteld staan van het eindresultaat.

Of de nieuwe, via Pinterest

Misschien ben je al bekend met Pinterest of heb je er al wel eens over gehoord. Pinterest is dè manier om eenvoudig een digitaal moodboard te maken. Het kost je heel even wat tijd om je in de werkwijze te verdiepen, maar als je eenmaal weet hoe het werkt, gaat er een wereld aan beeldmateriaal voor je open. Maak snel een account aan op www.pinterest.com en let’s pin!

Kijk voor inspiratie naar de pinterest pagina van bruiloft.nl!

Something old, something new …

Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in your shoe. Wie kent deze traditie niet? Maar wat betekent het eigenlijk? Waar komt het vandaan en gebruiken bruiden van nu deze traditie nog steeds?

Something old, something new …

Something old

… staat symbool voor het oude leven dat de bruid achter haar laat en voor de band die ze heeft met haar familie en vrienden. Dit kunnen bijvoorbeeld de pareloorbellen van haar moeder  zijn, of de bijzondere broche van haar grootmoeder.

Something new staat symbool voor het nieuwe leven dat de bruid begint met haar bruidegom na hun  trouwdag. Dit is bijvoorbeeld de sleutel van hun nieuwe huis of de trouwring.

Something borrowed krijgt de bruid om haar eraan te herinneren dat ze in moeilijke tijden terug kan vallen op de steun van haar familie en vrienden. De bruid krijgt iets te leen van een gelukkig getrouwde oudere vrouw uit haar familie of vriendenkring. Na de bruiloft geeft de bruid het geleende wel terug.

Something blue symboliseert de bescheidenheid, trouw en loyaliteit van de bruid aan haar aanstaande echtgenoot. Voorbeelden van ‘iets blauws’ zijn: blauwe lingerie, blauwe kousenband en blauwe initialen onder de schoenen van de bruid.

A silver sixpence in your shoe is misschien wel de minst bekende uit dit rijtje. Het staat voor rijkdom en financiële zekerheid voor de bruid. Volgens de traditie draagt de bruid een zilveren sixpence in haar (linker) schoen. Ook tegenwoordig zijn er nog bruiden die bij een muntenhandelaar een zilveren sixpence kopen.

Ceremoniemeester, een eer …of?

Jullie gaan binnenkort trouwen en willen natuurlijk niets liever dan dat de grote dag één fantastische belevenis wordt. Van die ene mooiste dag dromen jullie al tijden en hieraan willen jullie ook na de bruiloft met veel plezier en liefde aan terug blijven denken.

Ceremoniemeester, een eer ...of?

Een erebaan, of …

Maar hoe ga je dat doen? Wie gaat de bruiloft zelf in goede banen leiden? Tot wie kunnen de gasten zich richten met al hun vragen over de grote dag? Wie kan jullie wensen goed vertalen en durft beslissingen te nemen, knopen door te hakken en mensen aan te spreken op afspraken die ze niet nakomen. Het antwoord is een goede ceremoniemeester. Een erebaan!

Organisatie en planning

Denk je. Of toch niet? Want in de praktijk wordt en nogal wat van de ceremoniemeester verwacht. En niet alleen tijdens de huwelijksdag zelf, maar ook in de weken voorafgaande aan de bruiloft. Je hebt de verantwoordelijkheid om zowel de aanloop naar de bruiloft goed te laten verlopen als de huwelijksdag zelf. Een geweldige ervaring als het allemaal goed gaat. Maar loopt het anders dan gepland, dan kun je er toch aardig buikpijn van krijgen.

Wat je moet weten

In de ‘Brides Bible’ geeft weddingplanner Nicole Habes 6 essentiële zaken die je moet weten:

  1. Bedenk en bespreek van tevoren met het bruidspaar wat zij precies van je verwachten en wat niet;
  2. Breng in kaart wat wiens verantwoordelijkheid is en hoe je je taken gaat delegeren aan bv de getuigen of familie;
  3. Maak een draaiboek en zorg dat je dit regelmatig geüpdate naar een betrokken persoon stuurt die over je schouder kan meekijken maar die het onverwacht ook van je kan overnemen;
  4. Stel het bruidspaar voor het ceremoniemeesterschap te delen met in ieder geval 1 andere person;
  5. Neem ruim van tevoren contact op met de huwelijkslocatie om het draaiboek goed af te stemmen;
  6. Last but not least: verdeel je taken zó onder de intimi en familie dat er ook voor jou tijd is om te genieten!

Marion van Zutphen

Momenten die de fotograaf niet mag missen

Trouwfoto’s

Niets leuker dan samen op een regenachtige dag je trouwfoto’s nog een keer te bewonderen

Alle hoogtepunten op een rijtje van één van de mooiste dagen uit jullie leven. Wil jij, ook jaren later nog, af en toe nog even een dag terug in de tijd en heerlijk weg zwijmelen bij schitterende plaatsjes van jullie bruiloft?

De professionele fotograaf

Laat de fotograaf de meest bijzondere momenten van de huwelijksdag niet missen. En hoewel de professionele fotograaf het zeker zelf zal bedenken, zetten we toch nog een paar tips op een rij:

  • In bewondering naar je bruidsjurk kijken, vlak voordat je hem aantrekt;
  • Bloemen vergaan, dus laat je bruidsboeket goed in beeld komen;
  • Je moeder , zus of vriendin die je helpt met het aantrekken van je jurk;
  • Het ’weggeefmoment’ van de bruid aan de bruidegom;
  • De blik van de bruidegom als hij zijn bruid voor het eerst ziet;
  • De kus!;
  • De blijde blik van het bruidspaar als ze pas getrouwd de zaal uitlopen;
  • De weggeef cadeautjes voor de gasten;
  • De taart voordat ’ie wordt aangesneden;
  • Familie en vrienden die een toast doen/speech houden;
  • De eerste dans;
  • De bruid die danst met haar vader;
  • De bruidegom die danst met zijn moeder;
  • De artiesten, dj en vrienden en familie die een stukje doen;
  • De dansende gasten;
  • De bruid en bruidegom die de taart aansnijden;
  • De trouwauto/koets;
  • Het pas getrouwde stel dat het feest verlaat.


Bron: telegraaf.nl

Bruidsmodeshows laten de nieuwste collecties zien

Als je volgend jaar in het huwelijksbootje stapt, dan is de kans groot dat je jezelf nu al volop aan het oriënteren bent in de bruidsmode om jouw droom trouwjurk te kunnen vinden. Waarschijnlijk ben je dan ook razend benieuwd naar de grote trends voor de bruidsjurken anno 2014. Diverse bruidsmerken presenteren hun nieuwste collecties tijdens de grote bruidsmodeshow.

De bruidsjurk in 2014

Ter inspiratie laten we de beelden zien van de bruidsmodeshow van St. Patrick, onderdeel van de Pronovias groep, waarin zij de collecties voor 2014 presenteren. Modellen als onder andere Raquel Jiménez, Jessica Bueno, Teresa Baca, Marta Español en Davínia Pelegrí showen de bruidsjurken.

Een trouwkoets voor het bruidspaar

Trouwkoetsen zijn er in verschillende soorten en maten en hebben een chique en romantische uitstraling.

Koetsen zijn er in diverse soorten

Zo bestaan er open-, halfopen en gesloten trouwkoetsen. Voortgetrokken door twee, vier of misschien wel zes paarden. De stijlvol aangeklede koetsier op de bok maakt het plaatje compleet.

Mooie plaatjes voor een bruidsreportage

De trouwkoets biedt meestal plaats aan het bruidspaar en de bruidskinderen. Het spreekt voor zich dat naast de romantische rit, de trouwkoets met paarden ook een prachtig decor vormt voor het maken van de bruidsreportage. Het levert schitterende plaatsjes op.

Tekst: Marion van Zutphen

Klassiek, maar dan anders

Eén van de klassiekers onder de bruidskapsels blijft toch wel het opgestoken haar. Zagen we lange tijd vooral de chignon, tegenwoordig zijn er vele varianten. De bruidskapsels hebben een ware transformatie ondergaan. Door het losse- en nonchalant karakter lijken ze wat meer casual, het resultaat blijft natuurlijk super romantisch!

Klassiek, maar dan anders

Dè klassieker onder de bruidskapsels, de chignon
Een losse en romantische vlecht
Gevlochten en ‘rommelig’ gedraaid opgestoken
De hippe versie van een knot voor de no-nonsense bruid
Strakke, Franse vlechten vormen een krans rondom je gezicht
Nog meer Franse vlechten, nu heel losjes, voor een romantisch effect
Een nieuwe trend: een strakke knot bovenop het hoofd
Gracieus opgestoken haar, geïnspireerd door de prima ballerina
Zet lange haren aan de binnenkant losjes vast en je wekt de illusie van kort haar
Los en golvend haar, aan één kant opgestoken met een mooie clip

Neem een kijkje op de websites van de professionals en laat je door hun informeren en inspireren!