Samen trouwvervoer uitkiezen

De één hoort al het kletteren van de wielen op de straat en het hoefgetrappel en gebries van de paarden terwijl de ander zich al ziet zitten in een supersnelle sportauto met heel veel pk’s en een bruut geluid. Hoe zit dat bij jullie wanneer jullie over het trouwvervoer overleggen? Moet de één een concessie doen of willen jullie beide hetzelfde?

Passend trouwvervoer

Welk soort trouwvervoer je kiest maakt in principe eigenlijk helemaal niet uit, omdat al het trouwvervoer super mooi is. Elk voertuig wordt opgeknapt, opgefleurd en mooi gemaakt tot het echt een speciaal voertuig is dat op een bruiloft kan functioneren. Bij een koets kan dan ook het paard nog mooi worden versierd en dat zorgt wel vaak voor een extra ‘ahw’-factor. Laten we eerlijk zijn, een koets met paard heeft een hoger aaibaarheidsgehalte en meer sfeer dan een ronkende auto.

Het is vaak ook de bruid die voor een koets kiest

De mannen willen over het algemeen een lekkere stoere sportauto. Trouwvervoer bestaat er in elk geval in allerlei soorten en maten. Naast sportauto’s kun je ook gaan voor klassieke auto’s, stadsauto’s, elektrische auto’s of zelfs bussen. Heb jij wel eens een dubbeldekker gehuurd?

Trouwvervoer met chauffeur

In sommige gevallen, zoals in het geval van de dubbeldekker, zal je een chauffeur bij je trouwvervoer krijgen. Sommige auto’s zijn te kostbaar om zelf te besturen of gewoonweg te oud of te ingewikkeld. Soms heeft niet iedereen een passend rijbewijs voor het trouwvervoer in kwestie. En in sommige gevallen heeft het bruidspaar eigen trouwvervoer, zoals paarden met een koetsje of een hele mooie auto. Ook vrachtwagenchauffeurs nemen vaak de vrachtwagen mee naar hun bruiloft en bevestigen op de voorkant dan een mooi bloemstuk. Trouwvervoer kan dus in allerlei vormen komen. Hebben jullie al besloten welk trouwvervoer jullie nemen?


Tekst: Sanne van Bortel