Wat draag je naar een casual bruiloft? Tips & inspiratie!

Binnenkort is het dan eindelijk zover: de bruiloft van goede vrienden of familie. Een dag waar je al tijden naar uitkijkt. Tegelijkertijd levert het ook de nodige spanning op. Want wat trek je aan? De trouwkaart geeft meestal al een beetje een indicatie van waar je aan moet denken bij het samenstellen van de juiste outfit. Veel trouwkaarten worden tegenwoordig voorzien van een zogenaamde dresscode. Zie jij de dresscode casual chic of casual smart staan? Dan geniet je stiekem misschien wel van de meeste mogelijkheden. Maar hoe vind je de juiste items bij Schulte Herenmode? Wat past bij een casual bruiloft?

Wat verstaan we onder een casual dresscode?

Is er gekozen voor de dresscode smart casual? Dan betekent dit eigenlijk dat je kunt dragen waar jij je prettig in voelt. Het hoeft dus niet overdreven chique te zijn, maar het moet er uiteraard wel netjes en verzorgd uitzien. Het spreekt voor zich dat je niet in een kapotte jeans met afgetrapte schoenen op de bruiloft verschijnt. Je kunt dit eigenlijk zien als de iets nettere look van hetgeen je normaal gesproken draagt.

Dan bestaat ook nog de dresscode casual chic. Hiermee wordt meestal iets soortgelijks bedoeld, alleen dan ligt meer de nadruk op het combineren van chique items met casual items. Denk bijvoorbeeld aan een jeans met een net overhemd. Dit is dus eigenlijk een middenweg tussen formeel en casual.

Casual outfit voor dames

Op zoek naar een casual outfit voor dames? Dan zijn er mogelijkheden in overvloed. Het blijft wel belangrijk dat de outfit niet té casual is. Het moet niet iets zijn wat je in het dagelijks leven ook snel voor een tripje naar de supermarkt zou dragen bijvoorbeeld. Tegelijkertijd mag het ook niet te chic zijn. Kies daarom bijvoorbeeld voor een jurk in een subtiele tint op knielengte of een mooie pantalon met blouse. Vermijd te alledaagse items. Een gewone spijkerbroek kun je dus bijvoorbeeld beter vermijden.

Casual outfit voor heren

Ook heren kunnen met de casual dresscode werkelijk alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een nette broek met een sportief shirt of juist een sportieve chino met een linnen overhemd.Let ook op het kleurgebruik. Voor een bruiloft mag je best wel wat meer uitpakken dan je gewoon zou doen en kleuren dragen die je normaal gesproken wellicht vermijdt. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten of aardetinten.

Het is bovenal belangrijk dat jij je goed voelt bij wat je draagt. Comfort moet op de eerste plaats staan. Let hierbij niet op de materialen die je draagt, maar ook zeker op de maat. Het is belangrijk dat de outfit goed aansluit op je lichaam. Als je geen standaard maat hebt, is het dan ook slim om bij winkels te shoppen die hierin gespecialisseerd zijn. Met herenkleding grote maten weet je zeker dat deze goed aansluit en daardoor ook beter zal vallen. Zo voel jij je comfortabeler in je outfit en komt je lichaam veel mooier uit. Gelukkig is ook in een maatje meer tegenwoordig veel meer te vinden, dus dit hoeft je zeker niet te weerhouden van het vinden van de perfecte outfit voor een casual bruiloft.